Ποιο θα είναι το νέο όνομα της Force India;

Πέτρος Πιτσίνης
Ποιο θα είναι το νέο όνομα της Force India;
Η ροζ ομάδα της F1 αλλάζει το όνομά της και όπως όλα δείχνουν, αυτό θα είναι Force One. Με τις ευλογίες, φυσικά, της FIA και της επιτροπής της F1.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Μια σειρά από εταιρείες που δημιουργήθηκαν πρόσφατα από τον οικονομικό διευθυντή του προέδρου της Force India Βιτζέι Μαλία στο Λονδίνο, όλες με το διακριτικό τίτλο «Force One», προμηνύουν το νέο όνομα της Force India.

Η πρόθεση αλλαγής του ονόματος έχει ήδη γίνει γνωστή από τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ομάδας Βιτζέι Μαλία, ωστόσο για να προχωρήσει αυτή, θα πρέπει να γίνει αίτηση προς τη FIA, στη συνέχεια να περάσει από την επιτροπή της F1 και φυσικά να συμφωνήσουν με αυτή οι μεγάλες ομάδες.

Ο Ινδός επιχειρηματίας είχε αγοράσει την βρετανική ομάδα Spyker την οποία μετονόμασε σε Force India το 2008. Στόχος του τότε, ήταν να προσελκύσει μεγάλες εταιρείες της χώρας του ως χορηγούς της ομάδας. Οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση δεν ευοδώθηκαν, ωστόσο η Force India κατάφερε να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία και πέρυσι να τερματίσει στην 4η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Στην ίδια θέση βρίσκεται και φέτος, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική πορεία.

Το γεγονός αυτό κατέστησε την ομάδα ένα εξαιρετικό πεδίο προβολής , αλλά για διεθνείς πλέον χορηγούς. Όπως την ελβετική εταιρεία διαχείρισης υδάτων BWT, που στις αρχές του 2017 επέβαλλε την αλλαγή του χρωματισμού των μονοθέσιων της Force India από γκρι-μαύρο στο σημερινό ροζ.

Για πολλές επιχειρήσεις, που θα είχαν κάθε λόγο να συνεργαστούν μαζί της, το όνομα Force India είναι απόλυτα συνδεδεμένο με μια μόνο χώρα και αυτό αποτελεί τροχοπέδη, ειδικά στα πλάνα επικοινωνίας των πολυεθνικών.

Με αυτό το δεδομένο προέκυψε η σκέψη για αλλαγή ονόματος και, όπως φαίνεται, δεν είναι πλέον απλή πρόσθεση αλλά δεδομένη απόφαση, για την οποία μένει μόνο το τυπικό μέρος ώστε να ολοκληρωθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!