Ποια McLaren γίνεται (από) 280.000 κομμάτια;

Πέτρος Πιτσίνης
Ποια McLaren γίνεται (από) 280.000 κομμάτια;
Στο φεστιβάλ ταχύτητας του Γκούντγουντ, η Lego θα παρουσιάσει το βρετανικό supercar 720S σε πραγματικό μέγεθος, «χτισμένο» από τα τουβλάκια της.

Μέχρι σήμερα έχουμε δει πολλά νέα μοντέλα αυτοκινήτων, υπό κλίμακα, να αποτελούν έμπνευση για τους σχεδιαστές της Lego και σπαζοκεφαλιά για τους λάτρεις των κατασκευών της.

Η νέα της όμως δημιουργία αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη, καθώς στην 29 Ιουνίου, που ξεκινά το φεστιβάλ ταχύτητας του Γκούντγουντ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να βάλουν τα τελευταία 13.000 περίπου τουβλάκια, για να ολοκληρωθεί το έργο της απομίμησης μιας McLaren 720S σε πραγματικό μέγεθος.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Έως και τις 2 Ιουλίου που διαρκεί το φεστιβάλ, το αυτοκίνητο φιλοδοξούν να είναι πλήρες. Το εγχείρημα είναι πραγματικά κολοσσιαίο, καθώς η 720S της Lego είναι πιο βαριά από αυτή της McLaren-1.6 τόνους θα ζυγίζει ολοκληρωμένη- και θα έχει απαιτήσει πολύ περισσότερες ώρες εργασίας, περίπου 2.000, από αυτές της πραγματικής.

Για να γίνει εφικτό το εγχείρημα, η Lego 720S θα «χτιστεί» πάνω σε ένα μεταλλικό πλαίσιο, στο οποίο στη συνέχεια τοποθετούνται τα εκατοντάδες χιλιάδες τουβλάκια. Έξι εξειδικευμένοι συναρμολογητές έχουν αναλάβει το επίπονο έργο, ενώ οι θεατές που θα προσθέσουν τις τελευταίες χιλιάδες των κομματιών θα καθοδηγούνται από τους ίδιους ανθρώπους.

Το μόνο που μένει στη συνέχεια είναι να τιμολογήσουν το έργο, να το διαλύσουν και να το δημοπρατήσουν. Με στοίχημα πως, όπως και το βάρος, θα ξεπεράσει σε κόστος αυτό της κανονικής McLaren 720S.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!