Χάμιλτον: «Το άγχος της Ferrari μας ευνοεί»

Πέτρος Πιτσίνης
Χάμιλτον: «Το άγχος της Ferrari μας ευνοεί»
Ο Βρετανός πιστεύει ότι η αψυχολόγητη ενέργεια του Φέτελ στο Μπακού δείχνει την αφόρητη πίεση, που νοιώθει η ίδιος και η ομάδα του από την Mercedes.

Ο χαοτικός αγώνας στο Μπακού το περασμένο Σαββατοκύριακο ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα, καθιστώντας την εξέλιξη του πρωταθλήματος μια άσκηση για πολύ γερά νεύρα.

Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari φαίνεται όμως ότι «έσπασε» από την πίεση, με την αδικαιολόγητη ενέργειά του να πέσει στη Mercedes του Χάμιλτον, θεωρώντας ότι αυτός είχε φρενάρει απότομα πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας νωρίτερα, με στόχο να τον φέρει σε δύσκολη θέση.

Το γεγονός αυτό στοίχισε στον Φέτελ ποινή 10 δευτερολέπτων, ωστόσο τερμάτισε εμπρός από τον Χάμιλτον στην 4η θέση, διατηρώντας την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα με πολύ βραχεία κεφαλή, μόλις 14 βαθμών. Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών η Ferrari έχει χάσει την πρωτιά, με την Mercedes να προηγείται πλέον κατά 24 βαθμούς.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Στους 8 μέχρι σήμερα αγώνες, η Ferrari έχει επικρατήσει με τον Φέτελ σε τρεις αγώνες, η Mercedes σε τέσσερις, από τους οποίους τρεις κέρδισε ο Χάμιλτον και έναν ο Μπότας, ενώ το Αζερμπαϊτζάν, εντελώς απρόβλεπτα, κατοχυρώθηκε στην Red Bull και στον Ρικιάρντο.

Με αυτά τα δεδομένα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αλλά φέτος η Ferrari βλέπει επιτέλους της προσπάθειές της να ευοδώνονται και την απόλυτη κυριαρχία της Mercedes κατά το παρελθόν να υποχωρεί. Το γεγονός αυτό όμως φαίνεται ότι αποτελεί και μεγάλο βάρος, καθώς υπάρχει πίεση για αποτελέσματα.

«Έχουμε πιέσει ως ομάδα παρά πολύ την Ferrari και αυτό φάνηκε στο Μπακού. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι ο Φέτελ θα αντιδρούσε έτσι. Ωστόσο αυτό δείχνει σε πόση πίεση βρίσκεται η Ferrari και το γεγονός μόνο θετικό μπορεί να είναι για εμάς», σημείωσε ο Χάμιλτον, που θα περίμενε κανείς να είναι έξαλλος.

«Αυτό που συνέβη ξεφεύγει από τα όρια του fair play. Ο Φέτελ δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές. Εγώ από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να διατηρήσω την αυτοκυριαρχία και το σεβασμό μου απέναντί του. Η μάχες δίνονται στην πίστα και έτσι θέλω να κερδίσω το πρωτάθλημα, δίκαια και με το σωστό τρόπο» κατέληξε ο Χάμιλτον.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις προφανώς το συμβάν, που πυροδότησε μια τεράστια φιλολογία σχετικά με τους δύο κορυφαίους οδηγούς του φετινού πρωταθλήματος, θεωρείται λήξαν για το Βρετανό διεκδικητή. Ο οποίος στις αρχικές του δηλώσεις ήταν πολύ πιο αιχμηρός, καθώς είχε αναφέρει ότι η ενέργεια του Φέτελ «ήταν εξευτελιστική για έναν τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!