Ακόμα μια Mustang στον τοίχο (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Ακόμα μια Mustang στον τοίχο (vid)
To pony car της Ford πουλά τρελά ένθεν – κακείθεν του Ατλαντικού και μοιραία φτάνει και σε χέρια, που δεν μπορούν να ελέγξουν 421 ίππους στους πίσω τροχούς.

Είτε με τους 317 ίππους του κινητήρα Ecoboost των2.3 λίτρων, είτε με τους 421 του πεντάλιτρου V8, η Mustang είναι ένα ιδιαίτερα δυνατό αυτοκίνητο. Μάλιστα η ισχύς αυτή μεταφέρεται μόνο στους πίσω τροχούς. Έτσι, αν κάποιος απομονώσει το προστατευτικό «χέρι» του ESP, τότε πρέπει να έχει πολύ γρήγορα χέρια για να μπορεί να τιθασεύσει τις εκατοντάδες των ίππων υπό πλήρη ισχύ.

Η δημοτικότητα της Mustang ενισχύεται σημαντικά και από το χαμηλό της κόστος, καθώς στις ΗΠΑ με τα χρήματα ενός Golf GTi αγοράζεις την έκδοση με τον V8 κινητήρα των 5.0 λίτρων. Ένα τόσο δυνατό αυτοκίνητο όμως με κίνηση μόνο πίσω και σε λάθος χέρια, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Για τους παραπάνω λόγους, οι καταγραφές ατυχημάτων με Mustang στις ΗΠΑ δεν έχουν τελειωμό. Για να είμαστε όμως δίκαιοι, αυτά οφείλονται κατά 99% σε άγνοια και ανικανότητα των οδηγών της και όχι φυσικά στο ίδιο το αυτοκίνητο.

Η πιο πρόσφατη αλλά σίγουρα όχι και τελευταία πράξη στο έργο «ο χαμένος έλεγχος της Mustang», κατέληξε σε ένα «διπλό» ρεζιλίκι. Αρχικά ο οδηγός προσπαθεί να παίξει με την ουρά του αυτοκινήτου, κάνοντας ένα μεγαλειώδες τετ α κε και καταλήγοντας με το πίσω μέρος σε έναν τοίχο. Στη συνέχεια, απτόητος, προσπαθεί να κάνει donut, περιστροφές δηλαδή λόγω ισχύος γύρω από τον κάθετο άξονα του αυτοκινήτου.

Αποτυχία πλήρης όμως και σε αυτή την περίπτωση, με αποτέλεσμα να βρεθεί ανάποδα στο ρεύμα κυκλοφορίας, στο οποίο κινούταν μια ακόμα Mustang. Στο σημείο αυτό φαίνεται πως αντιλήφθηκε πως το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» και συνέχισε την πορεία του.

Το νέο αυτό περιστατικό καταγράφηκε μετά από μια συνάντηση κατόχων Mustang στο Όστιν του Τέξας, όπου ίσως και λόγω της φιλοξενίας αγώνα F1 οι νεαροί οδηγοί της περιοχής είναι κάπως πιο επιρρεπείς στην επίδειξη των ικανοτήτων τους στην οδήγηση. Τουλάχιστον όμως, να διαθέτουν κάποιες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!