To 2019 η πρώτη ηλεκτρική Aston Martin (pics)

Gazzetta team
To 2019 η πρώτη ηλεκτρική Aston Martin (pics)
Η Aston Martin ανακοίνωσε τα σχέδιά της να βγάλει στην παραγωγή το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό όχημα, που θα είναι η RapidE και θα έρθει το 2019.

Στην εποχή των ηλεκτρικών μοντέλων μπαίνουν σιγά-σιγά οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, κάτι που έχει φανεί ήδη, αφού στα σχέδιά τους είναι κυρίως τα ηλεκτρικά, μετά το 2020. Άλλωστε, δεν λίγες οι φίρμες που έχουν ετοιμάσει ή ετοιμάζουν τα πρώτα τους ηλεκτρικά οχήματα.

Αυτό ισχύει, πλέον, και για την Aston Martin, η οποία ανακοίνωσε τα πλάνα της να παράγει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο. Αυτό θα είναι η RapidE και θα παρουσιαστεί το 2019, με τη βρετανική φίρμα να συνεργάζεται με τη Williams Advanced Engineering, που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να φέρει και τεχνολογίες από τη Formula1.

Άλλωστε, η AM ήδη το έχει κάνει αυτό με την AM-RB001, η οποία κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τη Red Bull και τον Άντριαν Νιούι. «Έχοντας αποκαλύψει τη RapidE Concept τον Οκτώβριο του 2015, φτάνουμε σ' ένα ακόμα ορόσημο με την επιβεβαίωση ότι τώρα θα βγάλουμε στην παραγωγή την πρώτη πλήρως ηλεκτρική Aston Martin.

Η RapidE θα δείξει το όραμα, την επιθυμία και την ικανότητα της Aston Martin να αγκαλιάσει με επιτυχία τις ριζικές αλλαγές, προσφέροντας μία νέα γενιά αυτοκινήτου, που παραμένει πιστή στο ήθος μας και χαροποιεί τους πελάτες μας», ανέφερε, σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της AM, Άντι Πάλμερ.

Από εκεί και πέρα, αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστές πολλές λεπτομέρειες, αλλά η RapidE θα βασίζεται στη Rapide AMR, ενώ θα πάρει και τη δυναμική της Rapide S. Μάλιστα, τονίζετα από την εν λόγω εταιρεία ότι η RapidE θα προσφέρει μία μοναδική εμπειρία οδήγησης, όπως κανένα προηγούμενο μοντέλο της Aston Martin.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στην παραγωγή θα βγουν μόλις 155 κομμάτια, ενώ περαιτέρω λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές σε δύο χρόνια, λίγο πριν την παρουσίαση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!