Citroen C3 WRC: Αλλάζει γιατί βουλιάζει

Πέτρος Πιτσίνης
Citroen C3 WRC: Αλλάζει γιατί βουλιάζει
Με δύο τεχνικές αλλαγές και μια στην κορυφή των οδηγών της, η Citroen φιλοδοξεί ότι θα αναστρέψει την πολύ κακή αρχική της πορεία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

Αδιαμφισβήτητα το Citroen C3 WRC έχει τη δυνατότητα νίκης, καθώς εκτός του ράλι Μεξικού που κέρδισε με τον Μικ, στους περισσότερους από τους 7 μέχρι σήμερα αγώνες ο Βρετανός κατάφερνε να προηγείται… για λίγο. Ο ταχύτατος ρυθμός του δεν μπορούσε να διατηρηθεί και έτσι οι εγκαταλείψεις, συνήθως από λάθη οδήγησης και εξόδους, έφεραν την ομάδα στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Όπως εξηγεί και ο υπέυθυνος της ομάδας Υβ Ματόν, «το C3 WRC είναι πολύ γρήγορο. Το «παράθυρο» όμως μέσα στο οποίο η απόδοσή του είναι κορυφαία, είναι πολύ στενό. Αυτό το καθιστά δύσκολο στην οδήγηση και όχι προσαρμοστικό στις συνθήκες του κάθε αγώνα. Τώρα, βλέπουμε ότι πήραμε διάφορα ρίσκα στην εξέλιξη που δεν απέδωσαν».

Λογικά λοιπόν η ομάδα, με την αρωγή πλέον του Αντρέας Μίκελσεν ως «πρώτου βιολιού» και την παραγκώνιση του Μικ, προσπαθεί να κάνει το αυτοκίνητο πιο φιλικό και προσαρμοστικό, ομολογκάροντας στη FIA δύο αλλαγές, μια στο πίσω διαφορικό και μια στο κεντρικό, που θα αλλάξουν την κατανομή της ροπής στους άξονες και στους πίσω τροχούς.

Οι αλλαγές αυτές δοκιμάστηκαν ήδη σε ειδικές διαδρομές της Πολωνίας, καθώς το επόμενο ράλι θα πραγματοποιηθεί εκεί. Σύμφωνα με τον Ματόν, οι Μίκελσεν, Λεφέμπβρ και Μπριν είναι ενθουσιασμένοι με τις αλλαγές, αλλά μόνο το αυτοκίνητο του πρώτου θα διαθέτει τα νέα εξαρτήματα στη μετάδοση, καθώς ο περιορισμός του χρόνου δεν επιτρέπει αυτά να τοποθετηθούν σε όλα τα αυτοκίνητα για το ράλι Πολωνίας.

Η Citroen θα ήθελε πάρα πολύ να δει στο πρώτο σκαλί του βάθρου τον Μίκελσεν, που είχε κερδίσει πέρυσι το ράλι Πολωνίας με το Polo WRC και κάνει ότι μπορεί για να φέρει το C3 στα μέτρα του. Να δούμε λοιπόν αν στις 29 Ιουνίου 2017, που ξεκινά το ράλι Πολωνίας, θα γυρίσει σελίδα και η Citroen, επιστρέφοντας στις νίκες –και γιατί όχι στη λαμπρή περίοδο των 9 τίτλων του Λεμπ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!