Πιο σπορ και δυναμική η νέα BMW X3 (vid & pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Πιο σπορ και δυναμική η νέα BMW X3 (vid & pics)
Από τις ΗΠΑ όπου θα κατασκευάζεται μας έρχονται οι πρώτες εικόνες και τα στοιχεία της νέας BMW X3, που φυσικά θα δούμε και στη χώρα μας το Φθινόπωρο του 2017.

Με ελαφρά αυξημένο μήκος στα 4,72 μέτρα (από 4,67) και μεγαλύτερο μεταξόνιο στα 2,865 μέτρα, η νέα BMW X3 είναι επίσης ελαφρά χαμηλότερη και λίγο πιο φαρδιά, δείχνοντας έτσι αρκετά πιο δυναμική σας σιλουέτα και σίγουρα πιο σπορ. Σε αυτό συμβάλλουν όπως είναι φυσικό και οι αισθητικές επιλογές , με τη μεγεθυμένη μάσκα και τα «τρισδιάστατα» φώτα led εμπρός, τα οποία έχουν πλέον και σημαντικά μεγαλύτερο μέγεθος.

Οι ελαφρά αυξημένες διαστάσεις ωφελούν κυρίως την άνεση στο εσωτερικό –που για να είμαστε ειλικρινείς δεν ήταν ποτέ περιορισμένη. Πλέον όμως ο χώρος αποσκευών έχει φτάσει σε όγκο τα 550 λίτρα, ενώ το πίσω κάθισμα διπλώνει σε τρία ξεχωριστά τμήματα, πολύ εύκολα, με ένα χειριστήριο στο χώρο αποσκευών. Η πόρτα του χώρου αποσκευών λειτουργεί ηλεκτρικά.

Πέντε ενήλικες θα έχουν άπλετο χώρο στη διάθεσή τους, όπως και κλιματισμό τριών ζωνών, με ξεχωριστή δηλαδή ρύθμιση θερμοκρασίας για τους δύο εμπρός και τους πίσω επιβάτες.

Σύμφωνα με την BMW η νέα X3 θα έχει ιδανική κατανομή βάρους 50:50, ενώ το νέο σύστημα τετρακίνησης xDrive θα είναι ρυθμισμένο να κατανέμει περισσότερη ροπή στους πίσω τροχούς, καθιστώντας την X3 πιο ευέλικτη και σπορ. Επίσης, το βάρος έχει μειωθεί κατά 55 κιλά, που δεν είναι δα και επανάσταση, αλλά με τον επιπρόσθετο εξοπλισμό είναι μια σημαντική βελτίωση.

Στα μηχανικά μέρη η βάση θα είναι τα δίλιτρα turbo μοτέρ βενζίνης και diesel με ισχύ 184 και 190 ίππων, ενώ σύντομα θα υπάρχει και υβριδική έκδοση e-Performance με το δίλιτρο κινητήρα βενζίνης ως βάση και την αρωγή ενός ηλεκτρικού. Από το 2020, η BMW ανακοίνωσε ότι η X3 θα αποκτήσει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Στην έκδοση xDrive 30i ο δίλιτρος κινητήρας θα αποδίδει 252 ίππους, ενώ με καύσιμο το diesel η πιο ισχυρή διαθέσιμη εκδοχή θα είναι η xDrive 30d με τον τρίλιτρο εξακύλινδρο των 265 ίππων.

Οι πιο δυναμική έκδοση του μοντέλου προς το παρόν θα είναι η Μ40i, που για πρώτη φορά θα έχει M Performance εκδοχή. Ο τρίλιτρος turbo κινητήρας θα αποδίδει 355 ίππους.

Όλοι οι κινητήρες θα διατίθενται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και με μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς.

Όπως είναι αναμενόμενο η νέα X3 διαθέτει ένα σημαντικά αναβαθμισμένο επίπεδο εξοπλισμού, με νέο head up display, νέα πανοραμική ηλιοροφή, νέο infotainment σύστημα που θα υποστηρίζει φωνητικές εντολές και κινήσεις των χεριών (gesture control), κορυφαία συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, αεριζόμενα καθίσματα και δεκάδες ακόμα στοιχεία. Τιμές δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές ενώ οι τρείς εκδόσεις εξοπλισμού θα είναι xLine, Luxury Line και M-Sport Package, με δεκάδες δυνατότητες εξατομίκευσης φυσικά, χάρη στον αστείρευτο κατάλογο των στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!