Πού πήγε ο σεβασμός μεταξύ Φέτελ, Χάμιλτον;

Gazzetta team
Πού πήγε ο σεβασμός μεταξύ Φέτελ, Χάμιλτον;
Σεμπάστιαν Φέτελ και Λιούις Χάμιλτον έχουν πει ότι σέβονται ο ένας τον άλλον, όχι όμως στο Αζερμαπαϊτζάν, όπου... βγήκαν τα μαχαίρια.

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Πού πήγαν οι αγκαλιές και ο αλληλοσεβασμός μεταξύ Σεμπάστιαν Φέτελ και Λιούις Χάμιλτον; Τόσο καιρό βλέπουμε τους δύο διεκδικητές να λένε πόσο σέβονται και να δίνουν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον. Όμως, μία κίνηση στο Αζερμπαϊτζάν τα άλλαξε όλα.

Ο Χάμιλτον επιβράδυνε απότομα υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας, ο Φέτελ τον ακούμπησε και πήγε δίπλα του για να του... ζητήσει τα ρέστα, ώστε να... βγουν τα μαχαίρια! Ο Γερμανός τόνισε ότι η Formula1 είναι για ενήλικες και πως θα έπρεπε να τιμωρηθεί και ο αντίπαλός του. «Ο πρωτοπόρος υπαγορεύει τον ρυθμό, αλλά βγαίναμε από τη στροφή, επιτάχυνε και μετά φρέναρε πάρα πολύ, που δεν μπορούσα να σταματήσω έγκαιρα.

Νομίζω ότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο. Δε νομίζω ότι ήταν σκόπιμο, δεν είναι τέτοιος τύπος. Όμως, δεν ήμουν χαρούμενος με αυτό. Πήγα δίπλα του και του σήκωσα το χέρι μου, λέγοντας ''δεν κάνουμε έτσι'', επειδή εκείνη τη στιγμή προκάλεσα ζημιά στην μπροστινή μου πτέρυγα και πλήρωσε το τίμημα, έχοντας μικρή ζημιά κι εκείνος στο μονοθέσιό του.

Δε συμφωνώ με την ποινή που πήρα επειδή θα έπρεπε να δεχτεί ποινή και ο Χάμιλτον. Η F1 είναι για τους ενήλικες και, όπως είπα, δεν ήταν απαραίτητο. Δεν υπήρχε κανένα νόημα να το κάνει αυτό», ήταν τα λόγια του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή, ο οποίος πέραν της ποινής των 10 δευτερολέπτων τιμωρήθηκε και με τρεις βαθμούς στην αγωνιστική του άδεια, ώστε να φτάσει τους εννιά σε περίοδο 12 μηνών και να απέχει τρεις από τον αποκλεισμό από έναν αγώνα.

Από τη μεριά του, ο Χάμιλτον είπε ότι ο Φέτελ ατίμασε τον εαυτό του με την κίνησή του και πως ήταν ντροπή που έκανε κάτι τέτοιο. «Ελέγχω τον αγώνα (ως πρωτοπόρος), οπότε επιβράδυνα, όπως όλοι, στο ίδιο σημείο. Προφανώς κοιμόταν και ήρθε από πίσω. Αλλά αυτό δεν ήταν το πρόβλημα για μένα. Ήρθε δίπλα μου επίτηδες κι έφυγε ατιμώρητος.

Πήρε την τέταρτη θέση και νομίζω ότι είναι ντροπή. Ατίμασε τον εαυτό του για να είμαι ειλικρινής. Το να οδηγείς επικίνδυνα με οποιονδήποτε τρόπο βάζει έναν άλλο οδηγό σε κίνδυνο. Εννοώ ότι ευτυχώς που πηγαίναμε σιγά, αν πηγαίναμε πιο γρήγορα, θα ήταν πολύ χειρότερα. Φανταστείτε όλα τα παιδιά που παρακολουθούν Formula1 σήμερα και βλέπουν αυτή τη συμπεριφορά από έναν τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα». Έτσι, μένει να δούμε αν θα είναι ανάλογη η συνέχεια ή αν θα ηρεμήσουν τα πνεύματα στους επόμενους αγώνες. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι η μάχη μεταξύ τους έχει... φουντώσει για τα καλά, τη στιγμή που είναι της... μόδας τα τελευταία χρόνια οι δύο διεκδικητές του τίτλου να... σφάζονται εντός και εκτός πίστας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!