Προσπέραση σε τρία μονοθέσια ο Ρικιάρντο! (vid)

Gazzetta team
Προσπέραση σε τρία μονοθέσια ο Ρικιάρντο! (vid)
Λόγο για τρελό αγώνα έκανε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, ενώ φρόντισε να τους... τρελάνει ο ίδιος με τις επληκτικές προσπεράσεις του σε τρία μονοθέσια.

Μέχρι και στην 19η θέση βρέθηκε σε κάποιο σημείο του αγώνα ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, όμως αυτό δεν τον πτόησε κι έφτασε μέχρι τη νίκη στον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν. Μάλιστα, ο Αυστραλός έσπευσε να... τρελάνει κόσμο με τις εκπληκτικές προσπεράσεις του.

Βέβαια, η πιο αξιοσημείωτη ήταν αυτή που έκανε, με την επανεκκίνηση του αγώνα στον 24ο γύρο. Στη διακοπή ήταν πέμπτος και πήρε... φόρα για να προσπεράσει με τη μία τις δύο Williams των Λανς Στρολ, Φελίπε Μάσα και τη Renault του Νίκο Χούλκενμπεργκ για να περάσει τρίτος.

Μ' έναν σμπάρο... τρία τρυγόνια! Με την ποινή του Σεμπάστιαν Φέτελ και το πρόβλημα στο προσκέφαλο του Λιούις Χάμιλτον, ο πιλότος της Red Bull βρέθηκε να κερδίζει από το πουθενά στο Μπακού, με τον ίδιο να τονίζει ότι στις επανεκκινήσεις απλά προσπαθούσε να φρενάρει πιο αργά από τους υπόλοιπους. «Ήταν τρελός και διασκεδαστικός αγώνας.

Ακόμα κι όταν είχαμε τη διακοπή, είπα στο team radio ότι έχει πλάκα. Ήμουν στην πέμπτη θέση και τώρα κέρδισα τον αγώνα. Είδα τα ριπλέι κατά τη διάρκεια της διακοπής. Ήμουν αρκετά σίγουρος ότι ο Σεμπ (Φέτελ) θα έπαιρνε ποινή, όμως δεν ήξερα πόσο. Σκέφτηκα ότι αν ήταν μόνο 10 δεύτερα, τότε θα έπρεπε να είχε τον ρυθμό για να φτιάξει αυτή τη διαφορά.

Όταν είπα για την ποινή και μετά για προσκέφαλο του Λιούις, ήμουν μπροστά. Υπήρξαν κάποια θετικά αυτό το τριήμερο πριν τη νίκη. Οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής (23/6) ήταν καλές για μας, όμως δεν μπορέσαμε να τις αντιγράψουμε στις κατατακτήριες. Σε αυτό το σημείο της σεζόν πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο. Οι επανεκκινήσεις είναι διασκεδαστικές.

Σε κάθε επανεκκίνηση απλά προσπάθησα να φρενάρω πιο αργά από τους υπόλοιπους. Ακόμα δεν είμαστε τέλειοι. Έχουμε ένα νικητήριο μονοθέσιο, αλλά δεν έχουμε δει να τερματίζουν αμφότερα από την Κίνα. Αυτός είναι ένας στόχος για την ομάδα, θα γυρίσει η ατυχία του Μαξ (Φερστάπεν)», είπε ο Ρικιάρντο, που είχε να κερδίσει από τη Μαλαισία πέρυσι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!