Κάτω οι χρόνοι, πάνω ο Μπότας στο Μπακού

Πέτρος Πιτσίνης
Κάτω οι χρόνοι, πάνω ο Μπότας στο Μπακού
Στην πρώτη θέση της τελευταίας περιόδου των ελεύθερων δοκιμών έφερε την Mercedes του ο Μπότας, σημειώνοντας έναν εντυπωσιακά χαμηλό χρόνο.

Στο άνοιγμα της αγωνιστικής δράσης σήμερα δεν έλειψαν και πάλι οι έξοδοι και τα προβλήματα πρόσφυσης, ωστόσο οι χρόνοι πήραν την κατιούσα, με τον Μπότας στην κορυφή και λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω του, τον Ραϊκόνεν με τη Ferrari.

Ένα πρόβλημα στον κινητήρα του Vettel δεν επέτρεψε να ολοκληρώσει την Τρίτη περίοδο δοκιμών και έμεινε στην 12η θέση των χρόνων, ενώ και ο Φερστάπεν, δέκα λεπτά περίπου πριν το τέλος είδε «τα πάντα να σβήνουν», όπως ανέφερε στους μηχανικούς του.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

Από την αρχή της διαδικασίας πάντως ο Ολλανδός είχε αναφέρει κάποιους περίεργους ήχους στο όριο περιστροφής του κινητήρα της Renault. Τελικά, δεν είχε άδικο πως κάτι συμβαίνει και έτσι έχασε τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την 6η θέση στους χρόνους, αλλά και να πιέσει στο όριο εν αναμονή των κατατακτήριων.

Ο Χάμιλτον φαίνεται πως βρήκε το «χαμένο παράθυρο» της σωστής θερμοκρασίας λειτουργίας των ελαστικών του, σημειώνοντας τον τρίτο χρόνο της περιόδου, χωρίς όμως να μπορέσει να κατέβει από το όριο του 1:43 όπως οι Μπότας και Ραϊκόνεν.

Εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις του Οκόν με την Force India και του Μάσα με την Williams, χωρίς να παραβλέπουμε την πολύ καλή επίδοση του Κβιάτ με την Toro Rosso και του Στρολ με την Williams.

Τη δεκάδα έκλεισε ο Πέρεζ, ενώ η McLaren του Alonso, παρά το νέο κινητήρα, δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από τον 14ο χρόνο.

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν, αποτελέσματα FP3

1 Μπότας Mercedes 1:42.742

2 Ραϊκόνεν Ferrari 1:42.837

3 Χάμιλτον Mercedes 1:43.158

4 Ρικιάρντο Red Bull 1:43.287

5 Οκόν Force India 1:43.344

6 Φερστάπεν Red Bull 1:43.614

7 Μάσα Williams 1:43.738

8 Κβιάτ Toro Rosso 1:43.908

9 Στρολ Williams 1:44.040

10 Πέρεζ Force India 1:44.138

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!