Δύο θρύλοι των Ράλι και πάλι μαζί (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Δύο θρύλοι των Ράλι και πάλι μαζί (vid)
Ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής WRC Σεμπαστιέν Λεμπ φέρνει και πάλι στη «ζωή» το Peugeot 208 T16, με το οποίο μαζί έχουν το απόλυτο ρεκόρ της ανάβασης Pikes Peak.

Ο διάσημος Γάλλος οδηγός αγώνων Σεμπαστιέν Λεμπ αγόρασε από την Peugeot το 208 T16, με το οποίο το 2013 πραγματοποίησε τον ταχύτερο χρόνο στην εμβληματική ανάβαση των 20 χιλιομέτρων του Pikes Peak στις ΗΠΑ. Από τότε, το ρεκόρ των 8m13.878s παραμένει.

Μέσω της αγωνιστικής του ομάδας, Sébastien Loeb Racing, το 208 Τ16 αναβίωσε και έκανε τις πρώτες δοκιμές στη Γαλλία, στα χέρια του νέου του ιδιοκτήτη. Στόχος του Λεμπ είναι να χρησιμοποιήσει και πάλι το αυτοκίνητο, στην γαλλική ανάβαση Turckheim-Trois Epis, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2017.

«Ήταν όνειρό μου να γίνω κάτοχος αυτού του αυτοκινήτου και νοιώθω ιδιαίτερη τιμή που η Peugeot μου το εμπιστεύτηκε. Στόχος μου είναι να τρέξω με αυτό σε αγώνες στη χώρα μου, ώστε να το γνωρίσουν και να το απολαύσουν οι Γάλλοι λάτρεις των μηχανοκίνητων αθλημάτων» δήλωσε ο Λεμπ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παράδοσης – παραλαβής.

Το Peugeot 208 T16 είναι ένα πολύπλοκο και ιδιαίτερα προηγμένο πρωτότυπο, με ελάχιστο βάρος και τεράστια ισχύ. Συγκεκριμένα, ζυγίζει μόλις 875 κιλά και ο V6 κινητήρας βενζίνης με 2 turbo αποδίδει 875 ίππους. Το αποτέλεσμα της αναλογίας 1:1 κιλών/ίππο, είναι εκπληκτικό από άποψη επιδόσεων, καθώς η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα απαιτεί μόλις 1,8 δευτερόλεπτα!!!

Αυτά τα δεδομένα καθιστούν το 208 Τ16 ένα εξαιρετικά απαιτητικό αυτοκίνητο, όπως παραδέχεται και ο Λεμπ: «Είναι πολύ ιδιαίτερο στην οδήγησή του αυτοκίνητο και χρειάστηκα λίγο χρόνο για να βρω και πάλι στο σωστό ρυθμό. Η αίσθηση που έχεις πίσω από το τιμόνι είναι μοναδική και ευτυχώς τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε που κάναμε το ρεκόρ. Οι μηχανικοί της Peugeot έκαναν εξαιρετική δουλειά για να το διατηρήσουν και να το επαναφέρουν σε κατάσταση λειτουργίας».

Τυχεροί οι Γάλλοι θεατές, που θα έχουν την ευκαιρία να δουν και πάλι το κορυφαίο δίδυμο σε δράση. Εμείς, αντίστοιχα, μπορούμε να απολαύσουμε το video που ακολουθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!