Με το νέο πλαίσιο ο Ρόσι στο Άσεν

Πέτρος Πιτσίνης
Με το νέο πλαίσιο ο Ρόσι στο Άσεν
Στον ολλανδικό αγώνα, ο «Γιατρός» θα χρησιμοποιήσει τελικά το νέο πλαίσιο της M1 για το 2017, που τώρα πλέον έχει έρθει πολύ κοντά στις απαιτήσεις του.

Ο Ρόσι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης των οδηγών μετά την πρώτη μέρα του GP στο Άσεν, δήλωσε ότι θα αγωνιστεί με το νέο πλαίσιο της Yamaha. Μετά τις ελεύθερες δοκιμές σήμερα, επιβεβαίωσε την καλή αίσθηση που είχε στην Ισπανία, παρότι ακόμα χρειάζεται να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις.

Ο εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο MotoGP τερμάτισε ακριβώς επτά δέκατα πίσω από τον Βινιάλες σήμερα, στην έκτη θέση και μπόρεσε να αποκτήσει περισσότερη εμπειρία στο νέο πλαίσιο.

Όπως δήλωσε «είμαι αρκετά ικανοποιημένος σήμερα, ειδικά επειδή είχαμε δύο περιόδους δοκιμών με πολύ καλές συνθήκες, που εδώ στην Assen δεν είναι σύνηθες. Έτσι μπορέσαμε να δουλέψουμε περισσότερο στο νέο πλαίσιο και επιβεβαίωσα την καλή αίσθηση που είχα στη Βαρκελώνη. Με αυτό μπορώ να είμαι λίγο πιο ανταγωνιστικός».

«Σίγουρα έχουμε πολλά να κάνουμε, η ισορροπία της μοτοσυκλέτας δεν είναι ακόμα άψογη, έχω κάποια μικρή ασάφεια ορισμένες στιγμές και ειδικά στις γρήγορες στροφές δεν είμαι τόσο γρήγορος όσο θα επιθυμούσα. Σήμερα πραγματοποίησα τον 6ο καλύτερο χρόνο και αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς αύριο Σάββατο 23 Ιουνίου περιμένουμε βροχή και ίσως η σημερινή κατάταξη να κρίνει και το πέρασμα στο Q2».

Το μόνο «πρόβλημα» που σημείωσε ο Ρόσι είναι ότι υπάρχει μόνο μια από τις μοτοσικλέτες του με το νέο πλαίσιο, οπότε εύχεται να μην χρειαστεί τη δεύτερη, γιατί όλη η εξέλιξη που έχουν πραγματοποιήσει έως τώρα δεν θα έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα στον αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!