Με το νέο Nissan Leaf, πάντα στο σωστό δρόμο (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Με το νέο Nissan Leaf, πάντα στο σωστό δρόμο (vid)
To Σεπτέμβριο θα δούμε τη νέα γενιά του πρωτοποριακού, αμιγώς ηλεκτρικού Nissan Leaf, το οποίο θα έχει το σύστημα ProPilot στο βασικό του εξοπλισμό.

To Nissan Leaf δεύτερης γενιάς θα διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης χάρη στο ProPILOT, που θα του επιτρέπει την αυτόνομη λειτουργία σε μια λωρίδα ενός αυτοκινητόδρομου.

Η λειτουργία αυτή θα είναι εφικτή με το πάτημα ενός κουμπιού που τοποθετείται στο τιμόνι. Το ProPilot θα ελέγχει εντελώς αυτόματα το σύστημα διεύθυνσης, θα ρυθμίζει κατάλληλα την επιτάχυνση και το φρενάρισμα, διατηρώντας το Leaf εντός της λωρίδας κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο. Έτσι, αλλάζει ριζικά ο τρόπος που οδηγούμε τόσο σε συνθήκες βεβαρημένης κυκλοφορίας, όσο και κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών.

Τα επόμενα χρόνια, η τεχνολογία ProPilot της Nissan θα προσφέρει αυξανόμενα επίπεδα αυτονομίας, με το σύστημα τελικά να μπορεί να προσφέρει τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης ακόμα και στις διασταυρώσεις των πόλεων. Με απώτερο σκοπό να καταστεί η οδήγηση ασφαλέστερη και πιο ευχάριστη, η ανάπτυξη της τεχνολογίας ProPilot αποτελεί μέρος του Nissan Intelligent Mobility, του οράματος της Nissan για τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα θα οδηγούνται, κινούνται αλλά και θα ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Το νέο Nissan Leaf με το ProPILOT θα είναι σύντομα κοντά μας και, όποιος επιθυμεί να μαθαίνει τα πάντα γι’ αυτό, μπορεί να το ακολουθήσει στο #ElectrifytheWorld.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!