Η Suzuki θριάμβευσε στο νησί του Μαν

Πέτρος Πιτσίνης
Η Suzuki θριάμβευσε στο νησί του Μαν
Με οδηγό τον Μάικλ Ντάνλοπ και όπλο την Bennetts GSX-R1000, η Suzuki κατέκτησε την πρώτη θέση στο Senior TT, µε µέση ωριαία ταχύτητα περίπου 213 χλμ./ώρα.

Ο αγώνας στο νησί του Μαν, σε δημόσιους δρόμους, είναι μια απίστευτη εμπειρία για οδηγούς και θεατές . Πάρα πολύ επικίνδυνη ταυτόχρονα, καθώς μόνο φέτος 3 αναβάτες έχασαν τη ζωή τους σε ισάριθμα ατυχήματα.

Σε αυτό τον αγώνα συμμετέχει ανελλιπώς μια «ειδική» φυλή ατρόμητων οδηγών, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει ο Μάικλ Ντάνλοπ. Αυτός ηγήθηκε και φέτος του αγώνα στην κατηγορία Senior TT, με όπλο του μια Suzuki GSX-R1000, μοντέλο 2017.

Ο Ντάνλοπ ήταν δυνατός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρά τις άσχηµες καιρικές συνθήκες. Ο ίδιος δήλωσε για τη μεγάλη επιτυχία και τον ένα ακόμα τίτλο που πρόσθεσε στη μεγάλη του συλλογή:

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

«Η µοτοσικλέτα µου δεν έχασε ποτέ το ρυθµό της. Είχαµε ένα πρόβληµα στον αγώνα Superbike, και εάν δεν ήταν αυτό, θα µπορούσαµε να έχουµε κατακτήσει διπλή νίκη. Παρόλα αυτά ήµασταν εδώ µε µια ολοκαίνουργια µοτοσικλέτα και όλη η οµάδα δούλεψε πολύ σκληρά για να πετύχουµε αυτό το αποτέλεσµα. Κανένας δεν µπορεί να νιώσει το πόσο σκληρά δουλέψαµε. Κάναµε το αδύνατο δυνατό! Θα µπορούσα να έχω πάει γρηγορότερα, αλλά αυτό που προείχε ήταν ο τερµατισµός. Εάν είχα αυτήν την µοτοσικλέτα στο North West 200, θα είχε πάρει και αυτός ο αγώνας άλλη τροπή. Αφού όµως κατακτήσαµε το Senior TT, τι άλλο µπορώ να πω».

Ο Στιβ Χίκεν, Team Manager της ομάδας Bennetts που προετοίμασε την GSX-R1000, δήλωσε:

«∆εν θα µπορούσαµε να έχουµε άλλο στόχο από τη νίκη. Χρειάστηκε όμως πολύ δουλειά, καθώς είμαστε η µοναδική οµάδα στα paddock µε µια ολοκαίνουργια µοτοσικλέτα. Ήταν πραγµατικά κρίµα που δεν µπορέσαµε να κατακτήσουµε και τη νίκη στα Superbike, αλλά µάθαµε από αυτό και µπορέσαµε να κάνουµε τις κατάλληλες αλλαγές για τη νίκη που ακολούθησε. Αυτός εξάλλου ήταν και ο στόχος. Αυτή η νίκη γίνεται ακόµη πιο σηµαντική εάν αναλογισθεί κανείς πόσο καινούργια είναι η µοτοσικλέτα µας στις βελτιώσεις της και σηµατοδοτεί τα όσα θα ακολουθήσουν. Πρέπει όµως να δώσουµε τα συγχαρητήρια µας στον Μάικλ, καθώς χωρίς αυτόν, τις συµβουλές και τις παρατηρήσεις του τίποτα από τα παραπάνω δεν θα ήταν δυνατόν να συµβεί».

Στο video που ακολουθεί τα πλάνα από την Suzuki του Ντάνλοπ είναι αποκαλυπτικά τόσο της ταχύτητας, όσο και της επικινδυνότητας του συγκεκριμένου αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!