Θα έχουμε... φρέσκα ψάρια στη Formula1;

Gazzetta team
Θα έχουμε... φρέσκα ψάρια στη Formula1;
Ο Ζαν Τοντ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουμε νέες ομάδες στη Formula1 στο μέλλον, ώστε να γίνουν και πάλι δώδεκα.

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Μετά την πτώχευση και την αποχώρηση της Manor, έμειναν και πάλι δέκα ομάδες στη Formula1. Ωστόσο, φαίνεται πως ο στόχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου είναι να επαναφέρει στο σπορ τις δώδεκα. Συγκεκριμένα, ο Ζαν Τοντ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουμε δύο νέες ομάδες στο μέλλον.

Ωστόσο, τόνισε ότι θα πρέπει να πρόκειται για δυνατούς... παίκτες και όχι για κάποιον που θα μπει στο σπορ και θα φύγει με οικονομικά προβλήματα, όπως έγινε με τις Manor, Caterham, αν και για την πρώτη υπάρχει πιθανότητα επιστροφής. «Θα είναι πιθανό (για παραπάνω ομάδες), όταν θα έχουμε έναν ή δύο δυνατούς νεοεισερχόμενους. Πάντα υπάρχουν φήμες, όμως είχαμε κάποιο ενδιαφέρον από μερικές ομάδες.

Αυτή τη στιγμή έχουμε δέκα και η σκέψη είναι να τις αυξήσουμε στις δώδεκα», ανέφερε ο πρόεδρος της FIA σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, όπου συνεδρίασε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Μάλιστα, είπε πως το ενδιαφέρον από τις συγκεκριμένες ομάδες εκφράστηκε πρόσφατα, αλλά και ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί κάτι σαν τη Haas, ώστε να γίνει μία ομάδα αποδεκτή στην F1.

«Πρέπει να ελέγξουμε ποιοι είναι οι ενδεχόμενοι αγοραστές. Αν είναι ένας μεγάλος κατασκευαστής, είναι εύκολο, αν πρόκειται για ιδιωτική ομάδα, πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός. Μετά, αφού είσαι σίγουρος ότι υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον και πως οι άνθρωποι μπορούν, όπως στην περίπτωση της Haas, τότε γίνεται η πρόταση».

Από εκεί και πέρα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει κάποια προσθήκη το 2018, καθώς δεν υπάρχει χρόνος. «Θα ήταν ανόητο να σκεφτώ ότι μία νέα ομάδα θα είναι έτοιμη σε οχτώ μήνες». Πάντως, σε όλα αυτά να προσθέσουμε ότι στην προηγούμενη σύσκεψη των κατασκευαστών κινητήρων ήταν παρούσα η Lamborghini, ενώ τα δημοσιεύματα θέλουν την Porsche να πράττει το ίδιο στην επόμενη.

Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση θα μιλούσε κανείς περισσότερο για παροχή κινητήρων, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, με δεδομένο ότι συζητιούνται οι κανονισμοί από το 2020 και μετά. Ίσως οι δύο προαναφερθείσες εταιρείες ή η μία εξ' αυτών να προτιμήσουν να δώσουν μόνο τα μοτέρ τους, ίσως όμως να θελήσουν να μπουν και με ιδιόκτητη ομάδα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και η Audi.

Η γερμανική μάρκα δεν έχει προς το παρόν στα πλάνα της την F1, αλλά ούτε εδώ μπορούμε να αποκλείσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο μέλλον. Βέβαια, ο χρόνος θα δείξει το τι μέλλει γενέσθαι και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τότε για τις αποφάσεις των εμπλεκόμενων πλευρών. Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Τοντ οδεύει προς την επανεκλογή του ως πρόεδρος της FIA για να κάνει την τρίτη του θητεία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!