Ferrari V8, κινητήρας της χρονιάς και το 2017 (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Ferrari V8, κινητήρας της χρονιάς και το 2017 (vid)
Σημαντική διάκριση και μάλιστα η δεύτερη συνεχόμενη, για το V8 σύνολο της Ferrari που κινεί τις 488 GTB και 488 Spider.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός «Κινητήρας της Χρονιάς» ανέδειξε και για το 2017, όπως και την περασμένη χρονιά, το V8 σύνολο της Ferrari ως το καλύτερο συνολικά, ανεξαρτήτως κατηγορίας κυβισμού.

Στο θεσμό συμμετέχουν με την ψήφο τους 58 δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από 31 χώρες και αξίζει να σημειωθεί ότι την Ελλάδα εκπροσωπεί ο συνάδελφος Νίκος Κουνίτης, συνεργάτης του περιοδικού 4Τροχοί.

Είναι μόλις η δεύτερη φορά στο θεσμό «Κινητήρας της Χρονιάς», που ένα μοτέρ υψηλής απόδοσης αναδεικνύεται συνολικά καλύτερο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Το V8 σύνολο της Ferrari έχει κυβισμό 3,9 λίτρων και αποδίδει 670 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. Η ροπή του φτάνει στα 760 Nm και κορυφώνεται στις 3.000 σ.α.λ. Όλα αυτά με τη βοήθεια δύο turbo, τα οποία δεν αποτελούν τροχοπέδη στην ικανότητα λειτουργίας σε ιδιαίτερα ψηλές στροφές.

Κύριο χαρακτηριστικό του κινητήρα, πέραν της κορυφαίας απόδοσης, είναι η άμεση απόκρισή του στο πάτημα του γκαζιού, που είναι εφάμιλλη με αυτή των συνόλων ατμοσφαιρικής τροφοδοσίας. Το γεγονός αυτό καθιστά τον κινητήρα της Ferrari κορυφαίο και ικανό, για μια ακόμα χρονιά το 2017, να αφήσει πίσω του το νέο επίπεδο τρίλιτρο κινητήρα της Porsche, που δημιουργήθηκε για τη νέα γενιά των 911 και ήταν δεύτερος σε ψήφους.

Παρότι ο κινητήρας V8 των 3,9 λίτρων είναι σίγουρα ο πρωταγωνιστής, καθώς κέρδισε επίσης τις κατηγορίες «κινητήρας επιδόσεων» και την κατηγορία κυβισμού «3.0 – 4.0 λίτρα», ακόμα ένας κινητήρας της Ferrari, ο ατμοσφαιρικός V12 των 6,3 λίτρων, ψηφίστηκε καλύτερος στην κατηγορία κυβισμού άνω των 4 λίτρων.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς τα χαρακτηριστικά, που έδωσαν σε αυτό το χαρισματικό V8 μηχανικό σύνολο τον τίτλο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!