Παράταση για τα ανασφάλιστα έως 14 Ιουλίου

Πέτρος Πιτσίνης
Παράταση για τα ανασφάλιστα έως 14 Ιουλίου
Στο υπουργικό συμβούλιο αποφασίστηκε η παράταση της δυνατότητας ασφάλισης των οχημάτων που έχουν λάβει ειδοποιητήρια προστίμου.

Μετά το ηλεκτρονικό εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων την 6η Ιουνίου και την αποστολή 1,1 εκατομμυρίων ειδοποιήσεων επιβολής προστίμου 250€ από τη γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων προς τους κατόχους τους στις 14 Ιουνίου, διαπιστώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες λάθη, περίπου 300.000.

Κατ’ απαίτηση των ενώσεων των φοροτεχνικών αλλά και λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν στις ΔΥΟ, την Τετάρτη 21 Ιουνίου το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να δώσει παράταση έως τις 14 Ιουλίου 2017, ώστε οι κάτοχοι οχημάτων που έχουν εντοπιστεί ανασφάλιστοι να ασφαλίσουν τα οχήματά τους και να γλιτώσουν το πρόστιμο. ΄

Όσοι έχουν ειδοποιηθεί από λάθος, θα πρέπει ως αυτή την ημερομηνία να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες αναγράφονται στην ειδοποίηση που τους έχει σταλεί, ώστε επίσης να ακυρωθεί το διοικητικό πρόστιμο.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο σε πρώτη φάση ενημέρωσε ότι όσοι έχουν ήδη πληρώσει το πρόστιμο, αυτό θα συμψηφιστεί με υπάρχουσες ή μελλοντικές οφειλές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!