Έπονται αλλαγές στη Sauber

Gazzetta team
Έπονται αλλαγές στη Sauber
Αλλαγές έπονται στη Sauber, καθώς η ελβετική ομάδα και η Μόνισα Κάλτενμπορν θα ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Νέα δεδομένα αναμένεται να έχουμε στη Sauber, με την ελβετική ομάδα να προσπαθεί να μαζέψει τις... στάχτες της. Η ομάδα του Χίνβιλ έχει υποφέρει χρόνια με οικονομικά προβλήματα και, πλέον, φαίνεται πως ήρθε η ώρα για τη μεγάλη αλλαγή. Έτσι, θα ακολουθήσει χωριστούς δρόμους με τη Μόνισα Κάλτενμπορν, η οποία προσπαθεί να κρατήσει όρθια την ομάδα.

Όλα άρχισαν το 2010, όταν ο Πέτερ Ζάουμπερ έκανε ανακατατάξεις στην ομάδα του, έπειτα από την αποχώρηση της BMW από τη Formula1, στην οποία την είχε πουλήσει το 2005, για να γίνει η Κάλτενμπορν διευθύνων σύμβουλος. Το 2011 έγινε και μερική ιδιοκτήτης, αφού αγόρασε μετοχές και την επόμενη χρονιά έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του σπορ, που τέθηκε επικεφαλής ομάδας.

Μάλιστα, το 2015... έσφιξε ακόμα περισσότερο ο κλοιός, όταν έκανε γκάφα με το συμβόλαιο του Γκιέντο φαν ντερ Γκάρντε. Η Sauber τον άφησε στο... περιθώριο, ενώ δεσμευόταν με συμβόλαιο να τρέξει εκείνη τη χρονιά και αντ' αυτού οι Ελβετοί προτίμησαν τους Μάρκους Έρικσον και Φελίπε Νασρ.

Τελικά, αναγκάστηκε να τον πληρώσει για να λυθεί η συνεργασία τους, με τον Βέλγο να... χτυπάει εκεί που πονούσε περισσότερο. Πέρυσι, το μεγαλύτερο μερίδιο των μετοχών πουλήθηκε στην ελβετική εταιρεία επενδύσεων, Longbow Finance. Τα οικονομικά δεδομένα άρχισαν να βελτιώνονται, αφού η Sauber κατάφερε να πληρώσει τους υπαλλήλους της, αλλά η ίδια παρέμεινε στα ηνία.

Πλέον, όμως, η Longbow Finance θέλει να βάλει τον δικό της άνθρωπο στο... τιμόνι για να βγάλει τη Sauber από τη δύσκολη κατάσταση και να την επαναφέρει εκεί που ήταν στο παρελθόν, ώστε η Κάλτενμπορν να δει την πόρτα της εξόδου. Γεγονός που σημαίνει ότι η Sauber πάει στο Αζερμπαϊτζάν, όντας... ακέφαλη, με τις εξελίξεις να είναι... καθ' οδόν.

Από εκεί και πέρα, να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια οι οικονομικές δυσκολίες έχουν φέρει τη Sauber στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ την τελευταία δεκαετία μετράει μία νίκη με τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα το 2008 στον Καναδά, δύο παρουσίες στο βάθρο το 2012 και μερικούς ακόμη τερματισμούς στους πόντους. Φέτος έχει 4 χάρη στην όγδοη θέση του Πασκάλ Βερλάιν στην Ισπανία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!