Γιατί έχασε τη νίκη η Toyota στο Λε Μαν;

Gazzetta team
Γιατί έχασε τη νίκη η Toyota στο Λε Μαν;
Από μία κίνηση, την οποία κανείς δεν περίμενε, η Toyota έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της στις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Την ευκαιρία για την πρώτη νίκη στην ιστορία της στις 24 Ώρες του Λε Μαν έχασε η Toyota. Η ιαπωνική εταιρεία είχε το προβάδισμα στις πρώτες 10 ώρες, όμως με το πέρας αυτών συνέβη κάτι... αναπάντεχο. Ο Καμούι Κομπαγιάσι μπήκε στα πιτς υπό το καθεστώς κίτρινης σημαίας.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, όφειλε να περιμένει στην έξοδο του πιτ λέιν και να περιμένει την έγκριση των κριτών για να βγει εκ νέου στην πίστα. Όμως, ο Ιάπωνας θεώρησε ότι ένας εξ' αυτών ήταν ο Βινσάν Καπιγιέρ. Ο οδηγός της Ligier ήθελε απλά να συγχαρεί τον πρωτοπόρο της κατάταξης και του ύψωσε τον αντίχειρά του, όμως υπέπεσε σε γκάφα!

Ο Κομπαγιάσι το πήρε ως «ΟΚ» για να φύγει και αυτό έπραξε, με το τραγικό λάθος να αποδεικνύεται λίγο αργότερα, όταν οι κανονικοί κριτές τον σταμάτησαν. Βλέπετε, η στολή του Καπιγιέρ μοιάζει πολύ με αυτή των κριτών, προκειμένου να γίνει το μπέρδεμα. Όπως είναι λογικό, ο πρώην πιλότος της Formula1 δέχτηκε ποινή, ενώ προκλήθηκε πανικός στο γκαράζ της Toyota.

Το αποτέλεσμα ήταν να μπει άλλες τρεις φορές στα πιτς για την ποινή «σταμάτα-ξεκίνα» (stop-go), τη στιγμή που λίγες ώρες αργότερα εγκατέλειψε λόγω προβλήματος στον συμπλέκτη. Πάντως, ο Καπιγιέρ δήλωσε μετανιωμένος, αλλά σίγουρα θα του τη... φυλάνε στην Toyota. «Το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον πρώτο της κατάταξης.

Το έκανα τελείως αυθόρμητα και δεν είχα ιδέα τί θα προκαλούσα. Δέχτηκα πρόστιμο από τους αγωνοδίκες, πολύ σωστά. Δεν αλλάζει κάτι, όμως, για τους συναθλητές μου που εγκατέλειψαν. Το έχω μετανιώσει», ήταν τα λόγια του.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα προβλήματα δε σταμάτησαν εκεί για την Toyota, καθώς εγκατέλειψε και δεύτερο αγωνιστικό, αυτό των Χοσέ Μαρία Λόπεζ, Νικολά Λαπιέρ, Γιούτζι Κουνιμότο, ενώ το τρίτο των Σεμπάστιαν Μπουέμι, Καζούκι Νακατζίμα, Άντονι Ντέιβιντσον ήταν ένατο στη γενική κατάταξη πίσω από αρκετά αυτοκίνητα της κατηγορίας LMP2.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!