Αποκαλύφθηκε επίσημα το νέο Kia Stonic

Πέτρος Πιτσίνης
Αποκαλύφθηκε επίσημα το νέο Kia Stonic
Ακόμα ένα νέο μοντέλο στην κατηγορία B SUV, το πολύ δυναμικό Kia Stonic, θα κάνει την εμφάνισή του στις ευρωπαϊκές αγορές πριν το τέλος του 2017.

Το αδελφάκι του Hyundai Kona που παρουσιάστηκε πριν μερικές μέρες επισήμως, έκανε και αυτό τα πρώτα του online βήματα προς την πλήρη αποκάλυψη.

Συμπαγές, με μήκος αμαξώματος 4,1 μέτρα, φαρδύ και με απόσταση από το έδαφος 17 εκατοστά, το Stonic διαθέτει δυναμισμό και πολύ προσεγμένη εμφάνιση, η οποία αποκτά ακόμα πιο νεανική υπόσταση χάρη στη διχρωμία του αμαξώματος.

Στο εμπρός μέρος η χαρακτηριστική μάσκα της Kia δίνει το στίγμα της προέλευσης του μοντέλου, το οποίο έρχεται να δραστηριοποιηθεί σε μια κατηγορία που αναμένεται να κυριαρχεί σε πωλήσεις στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Ταυτόχρονα όμως, θα έχει και έναν πολύ έντονο ανταγωνισμό.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου δείχνουν ωστόσο έναν πολύ ικανό «παίκτη». Το Stonic θα διατίθεται με τον τρικύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης T-GDi του ενός λίτρου, ο οποίος αποδίδει 120 ίππους. Επίσης, με τους ατμοσφαιρικούς των 1.25 και 1.4 λίτρων, με ισχύ 85 και 100 ίππων. Τέλος θα υπάρχει και κινητήρας diesel στα 1.6 λίτραε. Όλα τα μηχανικά σύνολα θα συνδυάζονται με μετάδοση της κίνησης μόνο στους εμπρός τροχούς.

Όσον αφορά στο εσωτερικό, η λογική της αφαιρετικής σχεδίασης κυριαρχεί, με ένα διακριτά και κεντρικά τοποθετημένο σύστημα multimedia που θα περιλαμβάνει και τις λειτουργίες Apple CarPlay και Android Auto, ώστε ο χρήστης να έχει στην οθόνη του αυτοκινήτου το περιβάλλον του συνδεδεμένου κινητού τηλεφώνου του.

Στον εξοπλισμό συναντάμε μια πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, όπως ειδοποίηση επικείμενης πρόσκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα και αναγνώριση πεζών, ειδοποίηση επικείμενης πρόσκρουσης σε διασταυρώσεις, ειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας, αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων, επιτήρηση τυφλού σημείου καθρεφτών, ειδοποίηση κόπωσης οδηγού και πολλά ακόμα, που συνθέτουν ένα εξαιρετικά ασφαλές περιβάλλον οδήγησης.

Από άποψη χώρων, το Stonic θα μπορεί να φιλοξενήσει πέντε ενήλικες και 352 λίτρα αποσκευών, τιμή που βρίσκεται στο μέσο όρο της κατηγορίας.

Τελευταίο αλλά όχι έσχατο και ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, το γεγονός ότι το Stonic, όπως και όλα τα Kia, θα διατίθεται με πλήρη εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!