Στη Formula E η Porsche;

Gazzetta team
Στη Formula E η Porsche;
Το ενδεχόμενο να μπει στη Formula E τσεκάρει η Porsche, αφού έλαβε πρόσκληση από το αφεντικό του σπορ, Αλεχάντρο Αγκάγκ.

Δε σταματά τους αγώνες η Porsche, που μετά τη νίκη της στις 24 Ώρες του Λε Μαν για τρίτη σερί χρονιά και για 19η φορά στην ιστορία της, αναζητεί και το κάτι διαφορετικό στους αγώνες. Όπως αναφέρει το Autosport, η γερμανική μάρκα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μπει στη Formula E, τη στιγμή που προσπαθεί να περάσει νέες τεχνολογίες και τον ηλεκτρισμό στα μοντέλα της.

«Λάβαμε μία πρόσκληση από τον Αλεχάντρο Αγκάγκ για να ρίξουμε μία ματιά στο να γευτούμε την εμπειρία της Formula Ε για πρώτη φορά. Είναι ενδιαφέρον άθλημα, όμως ίσως να μην υπάρχουν ακόμα αρκετές τεχνικές ελευθερίες», δήλωσε ο επικεφαλής αγώνων της Porsche, Αντρέας Σιντλ, ο οποίος πρόσφατα συναντήθηκε με το αφεντικό της FE, Αλεχάντρο Αγκάγκ.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Αυτό έγινε στο Μονακό, όπου διεξήχθη ο πέμπτος γύρος της φετινής σεζόν, ενώ η εταιρεία έστειλε εκπρόσωπους και στο Βερολίνο, όπου έλαβε χώρα ο έβδομος και ο όγδοος αγώνας της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017. Έτσι, μένει να δούμε αν θα δώσει το πράσινο φως το Διοικητικό Συμβούλιο της Porsche, ώστε να μπει στο ξεχωριστό αυτό μηχανοκίνητο σπορ με τα ηλεκτρικά μονοθέσια από την επόμενη κιόλας σεζόν.

Μάλιστα, μία τέτοια κίνηση θα... φουντώσει και πάλι τη μάχη με την Audi, η οποία στηρίζει την ABT στη Formula E και φέτος αποσύρθηκε από το Λε Μαν. Από εκεί και πέρα, άλλες δύο γερμανικές μάρκες, οι Mercedes, BMW, βλέπουν το ενδεχόμενο ένταξής τους στη Formula E, όπου ήδη υπάρχουν μερικές από τις μεγάλες της Ευρώπης. Η Renault έχει εργοστασιακή ομάδα και κάνει πρωταθλητισμό, η Jaguar παλεύει για να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις και η DS της PSA στηρίζει τη Virgin σε μία αξιόλογη πορεία.

Τέλος, να σημειωθεί πως η Porsche έχει δηλώσει παρούσα και στη Formula1 στο παρελθόν, στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και του 1960, ενώ τη δεκαετία του 1980 δούλεψε με την TAG πάνω στους κινητήρες της McLaren και το 1991 έδωσε τους κινητήρες της στην Footwork. Ακόμη έχει λάβει μέρος στα Indy την ίδια δεκαετία που δούλεψε με την ομάδα του Γουόκινγκ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!