Η Aston Martin Valkyrie σε νέα επεισόδια (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Η Aston Martin Valkyrie σε νέα επεισόδια (vid)
To hypercar των 1.000 ίππων, που δημιουργούν από κοινού η βρετανική μάρκα με την Red Bull, πέρασε στο επόμενο, πιο κοντινό στην παραγωγή, στάδιο.

Ένα video που διέρρευσε από ιδιωτική παρουσίαση της νέας Aston Martin Valkyrie σε δυνητικούς αγοραστές, δείχνει το επόμενο από αυτό του πρωτότυπου στάδιο στο οποίο πλέον βρίσκεται το μοντέλο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Valkyrie είναι ένα hypercar με γονίδια F1, αφού σχεδιαστής του είναι ο «μάγος» των κορυφαίων αγωνιστικών μονοθέσιων Άντριαν Νιούι. Το μοντέλο παρουσιάστηκε το 2016 και ως πρωτότυπο έκανε το ντεμπούτο του στη διεθνή έκθεση της Γενεύης το 2017.

Από τότε μέχρι σήμερα όμως, όπως φαίνεται στο video, πολλά έχουν αλλάξει. Τα εμπρός και πίσω φώτα, ο διαχύτης, η θέση της εξάτμισης ενώ, επιτέλους, έχουμε μια εικόνα από το εσωτερικό. Αυτό έχει τη μορφή σχεδόν αγωνιστικού αυτοκινήτου, με ένα τιμόνι έμπνευσης F1 με πολλά χειριστήρια, ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνες αντί για παραδοσιακούς εξωτερικούς καθρέφτες, οι οποίες προβάλλουν το είδωλο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Η Valkyrie θα διαθέτει V12 κινητήρα 6,5 λίτρων τοποθετημένο στο κέντρο ο οποίος θα συνεργάζεται με ηλεκτρικές μονάδες ισχύος, για μια συνολική απόδοση που θα φτάνει ή θα ξεπερνάει τους 1.000 ίππους. Στόχος είναι το βάρος, με τη χρήση εξωτικών υλικών σε αμάξωμα και μηχανικά μέρη, να μην ξεπερνά τα 1.000 κιλά, έτσι ώστε ο λόγος κιλών/ίππο να αγγίξει το «μαγικό» για αυτοκίνητο παραγωγής 1:1.

Στην εικόνα πάντως από το κινητό τηλέφωνο του τυχερού προσκεκλημένου στην εκδήλωση παρουσίασης, βλέπουμε ένα πραγματικά εξωτικό κατασκεύασμα που δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο –ίσως περισσότερο με αγωνιστικό πρωτότυπο της κατηγορίας P1 του WEC. Σε κάθε περίπτωση πάντως το αποτέλεσμα θα είναι καθηλωτικό, όταν θα έχουμε την ευκαιρία το 2018 –οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2019 στους πελάτες- να έχουμε τα πρώτα στοιχεία επιδόσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!