Ποιο είναι το Skoda των φοιτητών;

Ποιο είναι το Skoda των φοιτητών;

Είκοσι δύο σπουδαστές της τεχνικής σχολής της Skoda, δημιούργησαν το Element, ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο τύπου buggy.

Ποιο είναι το Skoda των φοιτητών;

Το να φοιτάς σε μια τεχνική σχολή ενός μεγάλου κατασκευαστή όπως η Skoda έχει αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα. Ένα από αυτά είναι η σχεδόν σίγουρη επαγγελματικής αποκατάσταση. Το πιο συναρπαστικό όμως, είναι ότι μπορεί, πριν ακόμα αποφοιτήσεις, να έχεις κατασκευάσει το δικό σου αυτοκίνητο.

Κάθε χρόνο, από το 2014, οι νέοι που παρακολουθούν τα μαθήματα στη σχολή της Skoda καλούνται να κάνουν πράξη ένα εντελώς δικό τους σχέδιο. Φέτος παρουσίασαν μια σπουδή ενός διασκεδαστικού ανοιχτού αυτοκινήτου παντός εδάφους, που βασίζεται στο Skoda Citigo.

Επενδύοντας 1.500 ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους και με πρόσβαση στους πόρους, τα εργαστήρια και τα ειδικά μηχανήματα της τσέχικης μάρκας, κατάφεραν μέσα σε μερικούς μήνες, ξεκινώντας από το φθινόπωρο του 2016, να κάνουν το αρχικό τους σχέδιο πραγματικότητα.

Οι 17 και 18 ετών μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, βαφείς, σχεδιαστές και πολλές ακόμα ειδικότητες, κατάφεραν να δημιουργήσουν το buggy μοντέλο του 21ου αιώνα, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τόσο τις ικανότητές τους, όσο και την καινοτόμο σκέψη τους.

Ο διαγωνισμός αυτός υποστηρίζεται κάθε χρόνο από τη Skoda για πολλούς λόγους, με κυριότερο ότι χτίζει μια πρώιμη σχέση της μάρκας με τους φοιτητές της σχολής της, βελτιώνει τις δεξιότητές τους και αποτελεί μια πρώτης τάξεως πρακτική εξάσκηση. Ταυτόχρονα κινητοποιεί τους νέους, ώστε να απασχολούνται με δημιουργικές διεξόδους και να βλέπουν τις ιδέες και τους κόπους τους να μετασχηματίζονται σε απτό αποτέλεσμα.

Σημαντικό στοιχείο της ομάδας δημιουργίας του Skoda Element ήταν η συμμετοχή αρκετών γυναικών, οι οποίες συνολικά αποτελούν ποσοστό 12,4% επί των φοιτητών της σχολής.

Προφανώς το Skoda Element δεν προορίζεται για παραγωγή, αποτελεί όμως μια πρώτης τάξης ενασχόληση με έναν τομέα που αποτελεί ήδη παρόν και σίγουρα θα μονοπωλήσει το μέλλον της αυτοκίνησης: την ηλεκτροκίνηση. 

Best of internet