Απορρίπτει την περίπτωση Κούμπιτσα η Renault

Απορρίπτει την περίπτωση Κούμπιτσα η Renault

Απορρίπτει την περίπτωση Κούμπιτσα η Renault

Φαίνεται πως αλλάζει το πλάνο στη Renault και ότι απορρίπτει το ενδεχόμενο επιστροφής του Ρόμπερτ Κούμπιτσα.

Ο Αλάν Περμάν είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η Renault προετοιμάζει το έδαφος για τη μεγάλη επιστροφή του Ρόμπερτ Κούμπιτσα στη Formula1 το 2018. Ωστόσο, φαίνεται ότι στη γαλλική ομάδα αλλάζουν τα σχέδιά τους, όσον αφορά το οδηγικό δίδυμο της επόμενης χρονιάς. Αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα του Σιρίλ Αμπιτεμπούλ, ο οποίος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δε βρίσκεται στη λίστα με τους υποψήφιους.

Η ομάδα του Ένστοουν τσεκάρει, πάντως τις επιλογές, καθώς δεν έχει μείνει ικανοποιημένη από τον Τζόλιον Πάλμερ και είναι πιθανό να αντικατασταθεί. Βέβαια, άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο να μπει ο Πολωνός στην προαναφερθείσα λίστα, σε περίπτωση που δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις, αλλά κάτι τέτοιο θα φανεί τους επόμενους μήνες, αν και ο ίδιος έδειξε και δήλωσε πως είναι έτοιμος να αγωνιστεί ξανά σε υψηλό επίπεδο.

Άλλωστε, από τις δοκιμές του με τη Lotus E20 και τους 113 γύρους στη Βαλένθια προέκυψε και η φημολογία για την επιστροφή του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. «Ξέρω ότι το άθλημα είναι γεμάτο με φήμες. Όμως, στην παρούσα φάση πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί επειδή μιλάμε για ένα άτομο που όλοι αγαπάμε, με φανταστική εικόνα και που είχε μία πολύ δύσκολη κατάσταση από προσωπικής πλευράς.

Θα ζήταγα απ' όλους να είναι λίγο πιο προσεκτικοί σε αυτή τη φάση. Έχουμε κάνει τις δοκιμές, όμως δε θέλουμε να δημιουργήσουμε προσδοκίες σε κανέναν, συμπεριλαμβανομένου και του Ρόμπερτ (Κούμπιτσα)», ανέφερε, αρχικά, σχετικά με τις φήμες, το αφεντικό της Renault στην ιστοσελίδα motorsport.com.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε αν θα κέρδιζε μία θέση ο Κούμπιτσα, σε περίπτωση που αποδείκνυε με περαιτέρω δοκιμές πως είναι στο επιθυμητό επίπεδο για να τρέξει ξανά στην F1, με τον Αμπιτεμπούλ να αρκείται στις επιλογές. «Σε κάποιο σημείο θα πρέπει να συζητήσουμε για το μελλοντικό μας οδηγικό δίδυμο. Έχουμε ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο με τον Νίκο (Χούλκενμπεργκ) και για το 2017 με τον Τζόλιον (Πάλμερ).

Θα πρέπει να ξαναδούμε τις επιλογές. Αν μέχρι τότε ο Ρόμπερτ γίνει επιλογή, θα μπορούμε να την κοιτάξουμε. Τώρα που μιλάμε δεν είναι στη λίστα». Ωστόσο, στη Renault δεν έχουν χάσει καμία επαφή με τον Κούμπιτσα, ακόμα κι όταν είχε το σοβαρό ατύχημα και χρειάστηκε πολλά χειρουργεία για να μη χάσει το χέρι του. «Είναι απλό το θέμα.

Υπάρχει ένα γκρουπ ανθρώπων στο Ένστοουν, που αποτελείται από τους Μπομπ Μελ, Νικ Τσέστερ, Άλαν Περμάν και όλους αυτούς που ξέρουν τον Ρόμπερτ ως οδηγός, έχουν δουλέψει μαζί του και έχουν διατηρήσει επαφή με αυτόν όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα κι όταν ήταν εντελώς εκτός ραντάρ. Είναι κάτι που πάντα συζητούσαν, αν θα μπορέσει να οδηγήσει ξανά σε τέτοιο επίπεδο», πρόσθεσε ο Αμπιτεμπούλ.

Επίσης, αναφέρθηκε και στις δοκιμές που έγιναν στη Βαλένθια. «Ήταν μέρος της διαδικασίας ανάκαμψης για τον Ρόμπερτ, όπου είχε πρόσβαση στα όριά του, από πλευράς φυσικής κατάστασης και ίσως από πνευματικής πλευράς. Έχει την όρεξη να περάσει από νέες προκλήσεις, δυσκολίες και ρίσκα για τον ίδιο και την εικόνα του. Έχει κάνει επίσης δοκιμές στην F2, στο GP3».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Περμάν είχε δηλώσει πως στη Renault θα τροποποιήσουν το τιμόνι στο ένα από τα δύο μονοθέσιά τους, ώστε το ανέβασμα και το κατέβασμα ταχυτήτων να είναι στην ίδια πλευρά. Τέλος, να τονίσουμε πως αν δε γίνει πραγματικότητα η επιστροφή του Κούμπιτσα την επόμενη χρονιά, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα τα παρατήσει, καθώς είναι 32 ετών, έχει να προσφέρει ακόμα πολλά στην F1, όπου έχει αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς και θα κυνηγήσει τον στόχο του.

Best of internet