Μπορεί να έχει 25 αγώνες η Formula1;

Gazzetta team
Μπορεί να έχει 25 αγώνες η Formula1;
Σύμφωνα με τον Γκάνθερ Στάινερ, η Formula1 θα μπορούσε να έχει ένα καλεντάρι με 25 αγώνες.

Ο Τσέις Κάρεϊ έκανε λόγο για Γκραν Πρι της Formula1 σε πόλεις, τη στιγμή που υπάρχουν αρκετές χώρες, που βρίσκονται σε φάση αναμονής για να φιλοξενήσουν αγώνες.

Ωστόσο, το καλεντάρι έχει ήδη 20 GP φέτος και 21 την επόμενη χρονιά, κάτι που σημαίνει ότι ίσως να έχουμε και αύξηση, αφού η νέα ηγεσία του σπορ δε θα ήθελε να χάσει αγώνες, όπως του Καναδά, του Μονακό, της Μόντσας, του Σίλβερστοουν και των υπόλοιπων της Ευρώπης. Συνάμα, θέλει να προσθέσει νέες τοποθεσίες στο αγωνιστικό πρόγραμμα, όμως το θέμα είναι πόσους θα... αντέξει.

Παίξε νόμιμα στην Vistabet με επιστροφή στοιχήματος στο Πολωνία U21 – Σουηδία U21, αν καταλογιστεί πέναλτι (21+).

Πάντως, ο Γκάνθερ Στάινερ πιστεύει ότι είναι εφικτό να έχουμε 25 αγώνες σε μία σεζόν στο μέλλον. «Αν οργανωθεί καλά, γίνεται να έχουμε 25 αγώνες», δήλωσε το αφεντικό στη Haas. Ωστόσο, είναι αντίθετος στη διεξαγωγή αγώνων σε χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας. «Δεν είμαι αντίθετος σε μερικούς ακόμη αγώνες.

Εύχομαι να μείνουμε σε μία περιοχή και να μην πάμε μπρος και πίσω στην Ασία, όπου πας για μία εβδομάδα μαζί με τον επόμενο αγώνα. Θα πρέπει να μελετηθεί πόσοι αγώνες θα γίνουν. Για παράδειγμα, θα είναι δύσκολο να έχουμε αγώνα στο Άμπου Ντάμπι και μετά άλλον έναν την επόμενη εβδομάδα στο Μπαχρέιν», πρόσθεσε ο Στάινερ.

Βέβαια, το κατά πόσο αυτό είναι εφικτό μένει να το δούμε στην πράξη και αν η Liberty Media έχει σκοπό να ανεβάσει τόσο πολύ τον αριθμό των αγώνων. Τέλος, να σημειωθεί ότι για το 2018 θα έχουμε 21, με την επιστροφή των Γαλλίας και Γερμανίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!