Colpo Grosso της Ferrari με Ducati!

Γιώργος Βαρίνος
Colpo Grosso της Ferrari με Ducati!
Το Group VAG πουλάει υπό προυποθέσεις την Ducati, έχουμε γράψει επανειλημμένα στο Gazzetta. Τώρα ένας ιταλός δημοσιογράφος ο Πίνο Αλιέβι λέει πως η Ferrari θα κάνει επίσημη πρόταση στην Audi, ώστε να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της Ducati! Λέτε;

Είναι γεγονός πως υπάρχει μια τάση εξαγοράς εταιρειών μοτοσυκλετών από εταιρείες αυτοκινήτου. Η Mercedes είναι μέτοχος της ΜV Agusta, ενώ η Audi αγόρασε για λογαριασμό του Group VAG την Ducati. Τώρα βέβαια την πουλάει... ή μπορεί και όχι... και οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Ωστόσο, ένας έγκριτος Ιταλός δημοσιογράφος, ο Πίνο Αλιέβι, στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής Paddock TV, ισχυρίστηκε πως έχει πληροφορίες -εκ των έσω- πως η Ferrari θα κάνει πρόταση εξαγοράς της Ducati από την Audi.

Θα μπορούσε να ήταν αρβύλα... αν δεν ανέφερε και πρόσθετα στοιχεία, όπως... πως πίσω από το ενδιαφέρον της Ferrari, βρίσκεται η TATA και η Philip Morris, με την ινδική πολυεθνική να είναι διακριτικός υποστηρικτής της Scuderia και την γνωστή καπνοβιομηχανία να είναι μέτοχος της Ferrari εδώ και πολλά χρόνια. Υποστηρικτής της πρότασης εξαγοράς φέρεται να είναι ο Πιέρο Φερράρι, που λατρεύει τα μοντέλα της Ducati.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Ο Πίνο Αλιέβι πρόσθεσε πως το Group VAG, σκέφτεται να πουλήσει μερικές από τις πολύτιμες μάρκες που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, για να αντεπεξέλθει στα εξωπραγματικά έξοδα του Dieselgate και πρόσθεσε πως σκέφτεται να πουλήσει ακόμα και την Lamborghini!.

Η Ferrari και η Ducati, αποτελούν λίγο πολύ ομοειδείς μάρκες, η κάθε μία στον δικό της κόσμο. Και οι δύο μοιράζονται τις ίδιες φιλοσοφικές αρχές, την ίδια χρήση εξωτικών υλικών και δίνουν την ίδια προσοχή στην λεπτομέρεια με αποτέλεσμα τα προϊόντα τους να ακροβατούν ανάμεσα στην τεχνολογία και την τέχνη, ταυτόχρονα.

Για χρόνια η Ferrari και η Ducati διοργάνωναν με τον κοινό τους βασικό χορηγό την Phillip Morris το WROOOM στην κοσμική Madonna di Campiglio, στο κυριλέ χιονοδρομικό κέντρο των Ιταλών. Επίσης και στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί στενά σε χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπως την παραγωγή εκ μέρους της Ducati [και για λογαριασμό της Lancia] των V8 κινητήρων, προέλευσης Ferrari 328, για την Thema 8.32 αλλά και την τεχνική βοήθεια της Scuderia στην Ducati Squadra Corse όταν η τελευταία εξέλιξε τον τετρακύλινδρο κινητήρα MotoGP της αγωνιστικής Desmosedici RR.

Οι δύο μάρκες εκτός της ίδιας φιλοσοφίας (της συμμετοχής σε αγώνες), μοιράζονται την ίδια περίπου έδρα (στην Emilia Romagna), το βασικό χρώμα (το κόκκινο) αλλά και τον ίδιο χορηγό.... Βλέπουμε πολύ λογικά αυτά που είπε ο Ιταλός συνάδελφος και αν τελικά αυτό συμβεί, θα είναι ένα Colpo Grosso της ιταλικής βιομηχανίας γενικότερα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!