Τραυματισμός του Ντέιβις στο Μιζάνο (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Τραυματισμός του Ντέιβις στο Μιζάνο (vid)
Στον δεύτερο αγώνα επί ιταλικού εδάφους του WSBK, o Ντέιβις με την Ducati είχε πτώση στον τελευταίο γύρο, που του στοίχισε τόσο τη νίκη όσο και τραύματα στην πλάτη.

Σε ένα δραματικό από άποψη εξέλιξης αγώνα, ο Σάικς με την Kawasaki ZX-10RR πήρε τη νίκη, όντας μέχρι τον τελευταίο γύρο εκτός βάθρου.

Αρκετές πτώσεις έδωσαν τη δυνατότητα στο Βρετανό οδηγό να βρεθεί στην ψηλότερη θέση του πόντιουμ, ωστόσο ο πρωτοπόρος στον τελευταίο γύρο Ντέιβις με την Ducati Panigale R είχε πτώση, που συμπαρέσυρε και τον έτερο οδηγό της Kawasaki και δεύτερο έως εκείνη τη στιγμή Τζόναθαν Ρία.

Ο Ρία, που βρισκόταν κυριολεκτικά στον πίσω τροχό του Ντέιβις, όπως μπορείτε να δείτε και στο video στη συνέχεια, δεν πρόλαβε να αντιδράσει στο ελάχιστο, περνώντας κυριολεκτικά πάνω από το σώμα και την Ducati του συμπατριώτη του. Στη συνέχεια κατάφερε να συνεχίσει και μάλιστα να τερματίσει στην τρίτη θέση, όχι όμως και ο Ντέιβις ο οποίος, παρότι σηκώθηκε και πήγε προς τη μοτοσικλέτα του, ένοιωσε έντονο πόνο στην πλάτη και μεταφέρθηκε στο ιατρείο της πίστας.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Από εκεί, λίγο αργότερα, διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ρίμινι με πόνο στο στήθος και δυσκολία στην αναπνοή, όπως ενημέρωσε μέσω σχετικού tweet η ομάδα, για περαιτέρω εξετάσεις. Αυτές έδειξαν κάταγμα στον 3ο οσφυϊκό σπόνδυλο.

Να ευχηθούμε όλα τα πάνε καλά για τον εξαιρετικό οδηγό, που υπενθυμίζουμε ότι έκανε ένα πέρασμα και από το MotoGP το 2007, με την ομάδα της Ducati, πριν συνεχίσει την καριέρα του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Supersport και από το 2012 στο WSBK.

Να κλείσουμε αναφέροντας ότι εκτός του Σάικς με την Kawasaki που πήρε μια μάλλον ανέλπιστη νίκη, τις θέσεις του βάθρου συμπλήρωσαν οι Λόους με Yamaha και Ρία με Kawasaki.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!