Pole position με ρεκόρ η Toyota στο Λε Μαν

Πέτρος Πιτσίνης
Pole position με ρεκόρ η Toyota στο Λε Μαν
Με ρεκόρ γύρου και φυσικά το χαμηλότερο χρόνο στις κατατακτήριες του ιστορικού 24ωρου αγώνα αντοχής, ο Ιάπωνας Κομπαγιάσι έγραψε ιστορία με την #7 Toyota TS050 Hybrid.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Με χρόνο 3:14.791, ο οδηγός της Toyota δεν πίστευε ούτε ο ίδιος το ρεκόρ που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου των κατατακτήριων δοκιμών στο Circuit de la Sarthe της Γαλλίας, όπου θα ξεκινήσει αύριο Σάββατο 17 Ιουνίου ο πιο ιστορικός και διάσημος αγώνας αντοχής των 24ωρών του Λε Μαν.

«Είχα εμπιστοσύνη και πίστευα ότι μπορώ να πραγματοποιήσω χρόνο κοντά στο 3:16 ή 3:15. Όταν όμως είδα το 3:14, εντυπωσιάστηκα. Μπήκα αμέσως μετά από κόκκινη σημαία χωρίς κίνηση εμπρός μου και το αυτοκίνητο απέδωσε εξαιρετικά, οπότε ήρθε και το κορυφαίο αποτέλεσμα. Ευχαριστώ την ομάδα μου για την εξαιρετική δουλειά» δήλωσε ο Ιάπωνας πιλότος, που μαζί με την Toyota TS050 Hybrid με τον αριθμό 8 είχαν τους ταχύτερους χρόνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρόνος του Κομπαγιάσι είναι πάνω από 2 δευτερόλεπτα ταχύτερος από το προηγούμενο ρεκόρ στη συγκεκριμένα πίστα με τη σημερινή της διαμόρφωση, το οποίο κατείχε ο Νιλ Γιάνι από το 2015.

Ταυτόχρονα, ο Ιάπωνας πιλότος της Toyota κατάφερε να έχει την υψηλότερη ταχύτητα όλων των εποχών, 251.9 χλ,./ώρα, σπάζοντας το απίστευτο ρεκόρ του Χανς Στουκ με Porsche από το μακρινό 1985, με 251.815 χλμ./ώρα.

Εκτός από στατιστική αξία για όλους εμάς, τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι έφτασε η ώρα για την Toyota να γευτεί το γλυκό ποτό της νίκης στο Λε Μαν, καθώς οι TS050 Hybrid αποδεικνύονται πολύ γρήγορες και όχι μόνο στα χέρια του Κομπαγιάσι. Ταυτόχρονα, δίνουν ένα πολύ μεγάλο ψυχολογικό πλεονέκτημα στην ομάδα

Από την άλλη πλευρά, η pole position στην περίπτωση ενός αγώνα αντοχής 24 ωρών όπως το Λε Μαν δεν έχει την ίδια αξία με αυτή της F1 για παράδειγμα, καθώς εδώ ο σταθερά πολύ γρήγορος ρυθμός, η αξιοπιστία και η ταχύτητα των αλλαγών στα pit καθορίζουν σχεδόν ισοβαρώς το αποτέλεσμα.

Σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουνίου δεν θα υπάρχει δράση στο Circuit de la Sarthe ώστε να προετοιμάσουν οι ομάδες τα αυτοκίνητα μετά τις κατατακτήριες της Πέμπτης, για τον αγώνα που ξεκινά αύριο Σάββατο 17 Ιουνίου στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!