Με... άρωμα Formula1 και ποδοσφαίρου οι 24 Ώρες του Λε Μαν

Gazzetta team
Με... άρωμα Formula1 και ποδοσφαίρου οι 24 Ώρες του Λε Μαν
Πρώην πιλότοι της Formula1, καθώς κι ένας πρώην πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου στο ποδόσφαιρο, θα δώσουν το παρών στις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Ένας ιστορικός αγώνας είναι οι 24 Ώρες του Λε Μαν, όπου επιχειρούν να τρέξουν πολλοί οδηγοί. Μάλιστα, αρκετοί είναι και πρώην πιλότοι της Formula1, μερικοί εκ των οποίων συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία και κυνηγούν τη νίκη.

Αυτοί είναι τρεις για την ακρίβεια, με τους Καμούι Κομπαγιάσι, Σεμπάστιαν Μπούεμι, Καζούκι Νακατζίμα, που τρέχουν άπαντες με την Toyota στην LMP1, αλλά σε διαφορετικό αγωνιστικό ο καθένας. Στην LMP2 συναντάμε τους Νέλσον Πικέ Τζούνιορ, Ζαν Ερίκ Βερν, Μπρούνο Σένα, που λαμβάνουν μέρος με Oreca 07, τον Κάρουν Χάντχοκ με Ligier, και τον Ρούμπενς Μπαρικέλο με Dallara.

Ωστόσο, στην ίδια κατηγορία συναντάμε κι έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τον Φαμπιάν Μπαρτέζ, ο οποίος μετά το τέλος της καριέρας του στο ποδόσφαιρο, ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στα μηχανοκίνητα σπορ.

Ο Γάλλος πρώην τερματοφύλακας έχει κατακτήσει τίτλους σε Γαλλία και Αγγλία, καθώς και του Champions League, ενώ με την Εθνική ομάδα της χώρας του έχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής το 1998 και Ευρώπης το 2000, ενώ ήταν παρών και στον τελικό του Μουντιάλ το 2006, όταν η Γαλλία έχασε από την Ιταλία στα πέναλτι.

Από εκεί και πέρα, στην κατηγορία LMGTE Pro έχουμε τον Γιαν Μάγκνουσεν (πατέρα του Κέβιν Μάγκνουσεν) με Chevrolet και τον Τζιανκάρλο Φισικέλα με Ferrari. Στην τελευταία κατηγορία, την LMGTE Am θα δούμε τον γιο του Νίκι Λάουντα, Ματίας με Aston Martin, ενώ με τη Ferrari θα τρέξει ο Γουίλ Στίβενς. Από εκεί και πέρα, έχουμε μόλις 6 συμμετοχές στην LMP1, 25 στην LMP2, 13 στην LMGTE Pro και 16 στην LMGT Am.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Μάικ Κονογυέι, Καμούι Κομπαγιάσι, Στεφάν Σαραζάν θα εκκινήσουν από την πρώτη θέση τον αγώνα, μετά από δύο pole position και μία τέταρτη θέση στις τρεις περιόδους των κατατακτηρίων δοκιμών, με τον Ιάπωνα μάλιστα να κατακτά τη μία από τις δύο pole με ρεκόρ γύρου. Τέλος, να σημειωθεί ότι το νέο αφεντικό της F1, Τσέις Κάρεϊ, επελέγη για να σημάνει την εκκίνηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!