Δε λέει «όχι» στον Κούμπιτσα η Renault

Gazzetta team
Δε λέει «όχι» στον Κούμπιτσα η Renault
Η Renault είναι θετική στο να επαναφέρει τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα στη Formula1, με τη γαλλική ομάδα να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω δοκιμές του Πολωνού.

Γρήγορο Στοίχημα στις Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Οι δοκιμές του Ρόμπερτ Κούμπιτσα με τη Renault... πυροδότησαν φήμες ότι τσεκάρεται το ενδεχόμενο επιστροφής του Πολωνού σε πλήρη δράση από το 2018. Αυτές φαίνεται ότι έχουν μία βάση, αν υπολογίσει κανείς τα λεγόμενα του Άλαν Περμάν.

Ο διευθυντής χειρισμών στην πίστα της γαλλικής ομάδας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν περαιτέρω δοκιμές του 32χρονου οδηγού και σ' άλλες πίστες, αλλά και να νοηθεί ότι είναι... ανοιχτή η πόρτα της ομάδας του Ένστοουν. Μιλώντας στο πολωνικό τηλεοπτικό δίκτυο Eleven Sports, αναφέρθηκε αρχικά στις δοκιμές που έγιναν στη Βαλένθια.

«Δεν έχω αμφιβολία για τον ρυθμό του. Έχει οδηγήσει σε προσομοιωτές, μονοθέσιο του GP3 νωρίτερα μέσα στη χρονιά στην προετοιμασία γι' αυτό, αλλά δεν ξέραμε ποια θα είναι τα όριά του. Ειλικρινά, πήγε πολύ καλά. Ήταν γρήγορος. Έκανε μερικά μεγάλα τρεξίματα και μερικά μικρά, κατατακτήριες δοκιμές και προσομοιώσεις αγώνα και όλα πήγαν πολύ καλά».

Όσο για το αν είναι βιώσιμος ο στόχος της επιστροφής, αρκέστηκε να πει ότι το επόμενο βήμα θα είναι δοκιμές σε άλλο σιρκουί. «Από αυτά που είδα από τα στατιστικά και τις πληροφορίες, υπήρχε σίγουρα ο ρυθμός. Αυτό που θα έλεγα εγώ είναι ότι την Τρίτη στη Βαλένθια έκανε φανταστική δουλειά. Υπάρχουν τόσες πολλές πίστες και μόνο ο ίδιος ξέρει αυτή τη στιγμή αν έχει φυσικά όριο σε αυτές.

Αν χρειαστεί να πάει παρακάτω, αυτό θα είναι το επόμενο βήμα». Μάλιστα, η Renault έκανε και αλλαγές στο τιμόνι βάζοντας το ανέβασμα και το κατέβασμα ταχύτητας στην ίδια πλευρά (κανονικά είναι δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα), προφανώς στην αριστερή, αφού ο Κούμπιτσα είχε σοβαρό τραυματισμό στο δεξί του χέρι.

«Μόλις βάλαμε το ανέβασμα (upshift) και το κατέβασμα (downshift) ταχύτητας στην ίδια πλευρά. Δεν ήταν τίποτα, μόνο μία μικρή αλλαγή λογισμικού. Δε θα έχει καμία επίδραση στην απόδοση». Από εκεί και πέρα, οι δοκιμές του Κούμπιτσα έγιναν γνωστές μόλις λίγες ημέρες πριν αυτές λάβουν χώρα στη Βαλένθια.

«Ειλικιρινά, δε θέλαμε να δημιουργήσουμε καταιγίδα στα μέσα ενημέρωσης. Ξέραμε ότι, αφού θα γινόταν, όλοι θα ενδιαφέρονταν. Όλοι αγαπούν τον Ρόμπερτ, όλοι λυπούνται γι' αυτό που συνέβη». Σε ό,τι έχει να κάνει με το υπόλοιπο πρόγραμμα δοκιμών, τόνισε ότι προς το παρόν δε είναι κάτι σχεδιασμένο, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο.

«Παραμένουμε σε επαφή, μιλάμε για οτιδήποτε θα μπορούσαμε να κάνουμε στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο στο πλάνο, όμως δε θα έλεγα ότι δε θα κάναμε κάτι ξανά στο μέλλον». Έτσι, λοιπόν, όλα δείχνουν ότι η Renault προετοιμάζει το έδαφος για την επιστροφή του Κούμπιτσα.

Βέβαια, το ερώτημα «πόσο έτοιμος είναι για να επιστρέψει» παραμένει, όμως κάτι παραπάνω θα ξέρουν οι δύο πλευρές. Άλλωστε, ο Πολωνός... κάλυψε 115 γύρους, που δεν είναι και λίγοι για δοκιμές, τη στιγμή που στη Renault αναζητούν ένα δυνατό όνομα για να πλαισιώσει τον Νίκο Χούλκενμπεργκ, καθώς έχουν απώτερους στόχους για το μέλλον.

Συνάμα, στο... στρατόπεδο του Ένστοουν απόρριψαν το ενδεχόμενο επιστροφής του Φερνάντο Αλόνσο, ενώ φαίνεται ότι εξέτασαν ως εναλλακτική την περίπτωση του Σέρχιο Πέρεζ. Βέβαια, το τι θα γίνει θα το ξέρουμε σε λίγους μήνες, ωστόσο είναι πιο πιθανό από ποτέ το ενδεχόμενο να δούμε ξανά τον Κούμπιτσα στη δράση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!