Η επαναστατική Honda X-ADV, από 12.450€

Πέτρος Πιτσίνης
Η επαναστατική Honda X-ADV, από 12.450€
Ένα υβρίδιο με στοιχεία σκούτερ και μοτοσικλέτας διπλής χρήσης, που προτείνει μια νέα εμπειρία οδήγησης.

Η Honda είχε ανέκαθεν την τεχνογνωσία, την ικανότητα και το μέγεθος να πειραματίζεται με πρωτοποριακές τεχνολογίες και αισθητικές προτάσεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αφήσει το κοινό άναυδο και μια από αυτές σίγουρα είναι και η παρουσίαση του X-ADV.

Γρήγορο Στοίχημα στις Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Στυλάτη, γεροφτιαγμένη και ψηλή, η Honda X-ADV δηλώνει τις προθέσεις της για κίνηση εκτός δρόμου. Παράλληλα, η σκληροτράχηλη εμφάνιση συνδυάζεται με την πρακτικότητα. Η σχεδίαση του πλαισίου προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 21 λίτρων κάτω από τη σέλα και παράλληλα διαθέτει ρυθμιζόμενη ζελατίνα 5-θέσεων, αλουμινένιο τιμόνι μεταβλητής διατομής, χούφτες από την Africa Twin, οθόνη οργάνων τύπου Rally και κεντρικό σταντ. Το σύστημα Smart Key ανεβάζει τον πήχη της καθημερινής άνεσης.

Αναρτήσεις μεγάλων διαδρομών μπροστά και πίσω απορροφούν τις ανωμαλίες με τη συμβολή ανθεκτικών τροχών με ακτίνες, 17/15 ιντσών (Ε/Π) και ελαστικών διπλής χρήσης. Οι δύο δαγκάνες ακτινικής διάταξης τεσσάρων εμβόλων, προσφέρουν άμεσο φρενάρισμα με την ασφάλεια του ABS.

Μια ακόμα καινοτομία αφορά στο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT της Honda (Dual Clutch Transmission), το οποίο περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό. Η χαρτογράφησή του για το X-ADV επιλέγει μικρότερες σχέσεις για πιο άμεση απόκριση στο πρόγραμμα D mode. Το πρόγραμμα S mode διαθέτει 3 επίπεδα ώστε τα σημεία αλλαγών να προσαρμόζονται καλύτερα στη σπορ οδήγηση. Άριστα εναρμονισμένος με το DCT, ο δικύλινδρος κινητήρας 745 κ.εκ. του X-ADV αποδίδει μεγάλη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, για εντυπωσιακή επιτάχυνση

Ο υδρόψυκτος δικύλινδρος κινητήρας της X-ADV με 8 βαλβίδες και 745 κ.εκ. αποδίδει μέγιστη ισχύ 55 ίππων και η μέγιστη ροπή 68Nm στις 4.750 σ.α.λ. μόλις. Δύο αντικραδασμικοί άξονες εξομαλύνουν τη λειτουργία του στις υψηλές στροφές, χωρίς όμως να αλλοιώνουν τον απολαυστικό χαρακτήρα που προσφέρει η σειρά ανάφλεξης των 270 μοιρών.

Η τροφοδοσία γίνεται μέσω συστήματος ψεκασμού PGM-FI, που ελέγχει τόσο το μίγμα αέρα/καυσίμου όσο και το χρονισμό ανάφλεξης για βέλτιστη καύση. Ο κινητήρας είναι προδιαγραφών EURO4 με εκπομπές CO2 81γρ./χλμ. και κατανάλωση 27,5 χλμ./λίτρο (κύκλος δοκιμών WMTC), που μεταφράζεται σε αυτονομία πάνω από 300 χλμ. με το ρεζερβουάρ των 13,1λίτρων.

H Honda X-ADV είναι άμεσα διαθέσιμη μέσα από το δίκτυο των επισήμων εμπόρων της εταιρείας, στην τιμή των 12,450€ για τα απλά και στην τιμή των 12,650€ για τα ειδικά χρώματα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!