Πιθανή αλλαγή ονόματος της Force India

Πέτρος Πιτσίνης
Πιθανή αλλαγή ονόματος της Force India
Το χρώμα του χρήματος είναι αυτό που βάζει στο τραπέζι την πιθανότητα αλλαγής ονόματος της ινδικής ιδιοκτησίας ομάδας της F1.

Λίγο μετά την είσοδο του 2017 η Force India υπέστη μια πολύ μεγάλη αλλαγή, όταν τα μονοθέσιά της έγιναν ροζ για χάρη ενός νέου χορηγού, της εταιρείας διαχείρισης υδάτων BWT. Πλέον μια ακόμα πιο δομική αλλαγή, αυτή του ονόματος, έρχεται στο τραπέζι της συζήτησης του συμβουλίου των μετόχων, σύμφωνα μα δηλώσεις του προέδρου και μεγαλομετόχου Βιτζέι Μαλία.

Ο Ινδός επιχειρηματίας είχε αγοράσει την βρετανική ομάδα Spyker την οποία μετονόμασε σε Force India το 2008. Στόχος του τότε, να φέρει Ινδό οδηγό και μεγάλες εταιρείες της χώρας του στο προσκήνιο της F1. Οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση δεν ευοδώθηκαν, ωστόσο η Force India κατάφερε να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία και πέρυσι να τερματίσει μάλιστα στην 4η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Γρήγορο Στοίχημα στις Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Το γεγονός αυτό έκανε την ομάδα έναν πολύ καλό εταίρο, αλλά για διεθνείς πλέον χορηγούς. Εδώ όμως έρχεται ο «περιορισμός» της ονομασίας, που για έναν χορηγό από άλλη χώρα και χωρίς βλέψεις στην Ινδική αγορά αποτελεί πρόβλημα.

Με αυτό το δεδομένο και μετά από πρόταση ενός μεγάλου χορηγού, που έθεσε την αλλαγή της ονομασίας επί τάπητος, ο Μαλία δήλωσε ότι θα εισηγηθεί στους μετόχους το θέμα και ότι ο ίδιος δεν έχει καμία αντίρρηση για κάτι τέτοιο.

Επίσης διαβεβαίωσε ότι αυτή η κίνηση εκ μέρους του έχει καθαρά εμπορικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί αντίποινα προς το ινδικό κράτος, το οποίο έχει εκδώσει ένταλμα για απάτη εναντίον του και του έχει αφαιρέσει και το διπλωματικό διαβατήριο που κατείχε. Συγκεκριμένα δήλωσε πως «με το Ινδικό κράτος ποτέ δεν είχα τις καλύτερες σχέσεις. Αυτό δεν με εμπόδισε όμως να δώσω στην ομάδα το όνομα της χώρας μου. Οι προβλέψεις μου για συμμετοχή Ινδών χορηγών δεν επαληθεύτηκαν, οπότε το ζήτημα είναι καθαρά εμπορικό και δεν υποκρύπτει την παραμικρή πικρία για τη δίωξή μου».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!