Στο δρόμο του μεταξιού με Honda Africa Twin

Πέτρος Πιτσίνης
Στο δρόμο του μεταξιού με Honda Africa Twin
Ο Έλληνας αναβάτης Κωνσταντίνος Μητσάκης θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου, με το νέο μοντέλο της Honda, ένα συναρπαστικό ταξίδι 15.600 χιλιομέτρων.

Το «Δρόμο του Μεταξιού», την πανάρχαια εμπορική οδό που ακολουθούσαν κάποτε τα καραβάνια, όταν από την μυθική Ανατολή έφερναν το πολύτιμο μετάξι και εξωτικά μπαχαρικά στις αγορές της δύσης, θα ακολουθήσει ο Κωνσταντίνος Μητσάκης βασιζόμενος στις ικανότητες και την αξιοπιστία της Honda CRF1000L Africa Twin.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από την Ελλάδα στην Ινδονησία, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης θα διασχίσει συνολικά 10 χώρες (Τουρκία, Ιράν, Πακιστάν, Ινδία, Μπαγκλαντές, Μιανμάρ, Ταϊλάνδη, Καμπότζη, Μαλαισία, Ινδονησία), ενώ οι κυριότερες πόλεις που θα φιλοξενήσουν την πορεία του Έλληνα αναβάτη στην κίτρινη ήπειρο είναι η Άγκυρα, η Ερζερούμ, η Εσφαχάν, η Κερμάν, η Κουέτα, η Λαχώρη, το Νέο Δελχί, το Βαρανάσι, η Ντάκα, η Γιανγκόν, η Μπανγκόκ και η Κουάλα Λουμπούρ.

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης γεννήθηκε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας πριν από 53 χρόνια. Είναι ταξιδιωτικός αρθρογράφος – φωτογράφος, ο οποίος αρθρογραφεί στον ημερήσιο και ειδικό Τύπο εδώ και δυο δεκαετίες. Ταξιδεύοντας στη σέλα μιας μοτοσυκλέτας, τα τελευταία 33 χρόνια έχει επισκεφθεί 110 χώρες, διατρέχοντας 1.300.000 χλμ. και στις πέντε ηπείρους του πλανήτη.

Η νέα CRF1000L Africa Twin είναι μία μοτοσυκλέτα που κληρονομεί και διαιωνίζει το πνεύμα των προκατόχων της, που έγιναν διάσημες με το σλόγκαν “go anywhere” (‘Πάμε Παντού’). Ο εν σειρά δικύλινδρος κινητήρας 998cc της CRF1000L Africa Twin βασίζεται στις αγωνιστικές CRF250R/450R της Honda. Συμπαγής και ελαφρύς, αποδίδει μέγιστη ισχύ 95,2 ίππων στις 7.500rpm, και ροπή 98Nm στις 6.000rpm.

Η μινιμαλιστική σχεδίαση της μοτοσυκλέτας εξασφαλίζει άνεση, προστασία και συμπαγείς διαστάσεις, ενώ η πρωτοποριακή LCD οθόνη αρνητικής αντίθεσης προσφέρει κάθετη ροή πληροφοριών για τον αναβάτη σε στιλ ράλι για ταχεία ανάγνωση. Οι διακόπτες είναι εργονομικά σχεδιασμένοι για ευχρηστία και τοποθετούνται σε ένα στιβαρό αλουμινένιο τιμόνι, ενώ τα φώτα είναι LED για μέγιστη απόδοση και ελάχιστη κατανάλωση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!