«Πόρτα» από τη Citroen στον Κρις Μικ

Πέτρος Πιτσίνης
«Πόρτα» από τη Citroen στον Κρις Μικ
Ο κορυφαίος οδηγός της γαλλικής ομάδας στο WRC θα μείνει εκτός στο επόμενο ράλι της Πολωνίας, μετά από ένα ακόμα απογοητευτικό αποτέλεσμα στη Σαρδηνία.

Δεν του λείπει η ταχύτητα αλλά η αυτοσυγκράτηση που θα φέρει το αποτέλεσμα. Έτσι, ο νούμερο ένα οδηγός της Citroen μέχρι σήμερα Κρις Μικ χάνει τη θέση του στο μπάκετ του C3 WRC, τουλάχιστον για τον αγώνα της Πολωνίας, υπέρ του Νορβηγού Μίκελσεν. Ο τελευταίος, πρώην οδηγός της VW και τρίτος στο πρωτάθλημα οδηγών το 2016, επιστρατεύτηκε από την Citroen λίγο πριν το ράλι Σαρδηνίας, ώστε να σταματήσει το σερί απογοητευτικών αποτελεσμάτων του Μικ και να «ξεκολλήσει» η ομάδα από την τελευταία θέση της βαθμολογίας στο κατάταξη των κατασκευαστών φέτος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κρις Μικ έχει μόνο μια νίκη το 2017, στο ράλι Μεξικού, ενώ η εγκατάλειψή του στη Σαρδηνία ήρθε και πάλι από λάθος, όπως και όλες οι υπόλοιπες, πολύ νωρίς στον αγώνα και ενώ βρισκόταν στην πρώτη θέση.

Αμέσως, η Citroen ανακοίνωσε μέσω του επικεφαλής του αγωνιστικού της τμήματος Ιβ Ματόν, ότι ο Μίκελσεν θα συνεχίσει να οδηγεί για την Citroen και πως, αυτός που θα παραχωρήσει τη θέση του στην Πολωνία δεν θα είναι ο Λεφέμπβρ, όπως στη Σαρδηνία, αλλά ο Μικ.

Επισήμως η Citroen δεν λύνει το συμβόλαιό της με τον Μικ. Του δείχνει όμως με τον τρόπο της πως, αν δεν εστιάσει στο αποτέλεσμα και παραμείνει στη λογική «οδηγώ δίχως αύριο», τότε η θέση του πρώτου οδηγού θα περάσει στο Μίκελσεν και ο ίδιος στο χρονοντούλαπο της αγωνιστικής ιστορίας.

Στην ηλικία των 37 ετών ο Μικ, παρά το ταλέντο του, δεν είχε πολλές ευκαιρίες για μια παγκόσμια καριέρα, παρά το γεγονός ότι ο αείμνηστος Μακ Ρέι είχε διακρίνει την ικανότητά του και έπαιξε το ρόλο του μέντορά του. Η Citroen τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε τη δυνατότητα να αναδειχτεί, όντας όμως υπερβολικά ενθουσιώδης, ο Βρετανός κατάφερε από μεγάλη ελπίδα να μετατραπεί σε μεγάλο πρόβλημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!