Ατύχημα με τρεις τραυματίες στο BTCC (vid)

Gazzetta team
Ατύχημα με τρεις τραυματίες στο BTCC (vid)
Ατύχημα με τρεις τραυματίες είχαμε στις κατατακτήριες δοκιμές της πίστας Κροφτ για το BTCC, με τρεις οδηγούς να τραυματίζονται και δύο εξ' αυτών να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Επεισοδιακές ήταν οι κατατακτήριες δοκιμές, που έλαβαν χώρα στην πίστα Κροφτ της Αγγλίας για το BTCC. Η βροχή έκανε ολισθηρό το σιρκουί και τα ατυχήματα δεν απουσίασαν, ενώ κάποια από αυτά έφεραν σοβαρούς τραυματισμούς οδηγών.

Για την ακρίβεια, ο Άρον Τέιλορ Σμιθ της Triple Eight MG Racing με MG6, ο Λουκ Ντέιβενπορτ της Motorsbase Performance με Ford Focus και ο Τζεφ Σμιθ της Eurotech Racing με Honda Civic Type R ενεπλάκησαν στο συμβάν στη στροφή Μπαρκρόφτ, το οποίο τους έστειλε στο νοσοκομείο.

Ο πρώτος πήρε εξιτήριο την ίδια ημέρα, καθώς απέκτησε ένα κάταγμα στο πόδι του, ενώ οι άλλοι δύο παραμένουν κλινήρεις, όντας αμφότεροι σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Ο Σμιθ έχει πολλά τραύματα στο στήθος, εκτενή τραύματα στον ώμο, ένα σπασμένο αριστερό χέρι και έχει υποστεί διάσειση, ενώ ο Ντέιβενπορτ έχει μπει σε κώμα, καθώς έχει υποστεί επίσης διάσειση, πολλούς τραυματισμούς στο στήθος, ζημιά στον πνεύμονα, στα οποία έρχονται να προστεθούν ένα σπασμένο δεξί πόδι, σπασμένη λεκάνη και σπασμένο δεξί χέρι.

Άπαντες εύχονται να μη διατρέξει κίνδυνο η ζωή τους, αν και φαίνεται ότι δεν απειλείται άμεσα, παρά το γεγονός ότι ειδικά η κατάσταση του τελευταίου είναι πιο σοβαρή. Τέλος, για την ιστορία ο Άσλεϊ Σάτον με την Team BMR Subaru κατέκτησε την pole position, πήρε μία νίκη και δύο δεύτερες θέσεις στους τρεις αγώνες του τριημέρου και μείωσε τη διαφορά στους 20 βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας του φετινού BTCC, όπου βρίσκεται ο Γκόρντον Σέντεν με 188.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!