Άνετος και νικητής στον Καναδά ο Χάμιλτον

Gazzetta team
Άνετος και νικητής στον Καναδά ο Χάμιλτον
Άνετη νίκη για τον Λιούις Χάμιλτον στον Καναδά, που άφησε τη Ferrari να ταλαιπωρείται από τα προβλήματά της, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να... σώζει βαθμούς για τον ίδιο και τη Scuderia. Πέρασε μπροστά η Mercedes με το 1-2 του Μπότας. Τρίτος ο Ρικιάρντο.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Μόνο μάχη για τις πρώτες θέσεις δεν είδαμε στον Καναδά. Πολλές μάχες, αυτοκίνητο ασφαλείας, εγκαταλείψεις, εκπληκτικές εκκινήσεις, προβλήματα και εξαιρετικές προσπάθειες ήταν τα στοιχεία του αγώνα στο Μόντρεαλ. Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε εκπληκτική εκκίνηση και πέρασε τους Σεμπάστιαν Φέτελ, Βαλτέρι Μπότας, Κίμι Ραϊκόνεν, με τις Ferrari να μη φεύγουν καλά.

Ωστόσο, ο Ολλανδός έμεινε από μπαταρία, ώστε να εγκαταλείψει λίγους γύρους αργότερα. Από τη μεριά της, η Scuderia είχε να αντιμετωπίσει τα δικά της θέματα, καθώς ο Φέτελ είχε μία σπασμένη μπροστινή πτέρυγα από την εκκίνηση, ώστε να μπει πολύ νωρίς για το πρώτο πιτ στοπ. Έτσι, βρέθηκε 18ος, αλλά δεν τα παράτησε ποτέ.

Ακολούθησε πιστά τη στρατηγική της ομάδας του, πίεσε στο έπακρο και στο τέλος έδινε μάχη με τις δύο Force India, τις οποίες κατάφερε να περάσει στους τελευταίους γύρους για να τερματίσει τελικά τέταρτος και να... σώσει βαθμούς για τον ίδιο και τη Ferrari, ενώ είχε το χειρότερο αποτέλεσμα στη σεζόν, αφού μέχρι τώρα ερχόταν δεύτερος.

Βέβαια, πιο άνετος απ' όλους ήταν ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος μετά την έκτη pole position επί καναδικού εδάφους πανηγύρισε και την έκτη νίκη του στο Μόντρεαλ. Ο Βρετανός δεν έχασε ούτε στιγμή την πρωτιά για να δει πρώτος την καρό σημαία, να επιστρέψει στις νίκες και να ανακτήσει το σημαντικό έδαφος που έχασε στο Μονακό.

Πίσω του ήταν ο Βαλτέρι Μπότας, με τη Mercedes να κάνει το 1-2 και να περνάει ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας με προβάδισμα οχτώ πόντων από τη Ferrari. Τρίτος ήρθε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο για να ανέβει και αυτός στο βάθρο, αφού δεν τα κατάφερε ο ομόσταυλός του στη Red Bull, όπως προαναφέραμε.

Από εκεί και πέρα, οι Force India κατάφεραν να μπουν... σφήνα στα δύο κόκκινα μονοθέσια, καθώς τα πήγαν περίφημα στον Καναδά, με τον Σέρχιο Πέρεζ να τερματίζει πέμπτος, μόλις 240 χιλιοστά μπροστά από το Εστεμπάν Οκόν.

Ο Κίμι Ραϊκόνεν, λοιπόν, κατάφερε να δει την καρό σημαία από την έβδομη θέση, με τον Iceman να κάνει κι αυτός κάποια λάθη, με αποκορύφωμα την έξοδο που τον άφησε πίσω από τον Φέτελ. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Νίκο Χούλκενμπεργκ, Λανς Στρολ, Ρομάν Γκροζάν, με τον πιλότο της Williams να γίνεται ο πρώτος Καναδός που πήρε βαθμούς στο... σπίτι του, μετά τον Ζακ Βιλνέβ το 2005.

Τέλος, εκτός από τον Φερστάπεν, εγκατέλειψαν και οι Κάρλος Σάινθ, Φελίπε Μάσα, που είχαν ατύχημα στον πρώτο γύρο, όπως και οι Φερνάντο Αλόνσο, Ντανιίλ Κβιάτ. Σε ό,τι αφορά τον Αλόνσο, όδευε για τον πρώτο βαθμό της McLaren στη σεζόν, καθώς ήταν στη δέκατη θέση, αλλά εμφανίστηκε ξανά το... φάντασμα της Honda!

Έτσι, στη βαθμολογία ο Φέτελ πήγε στους 141 βαθμούς, με τον Χάμιλτον να μειώνει στους 129, αφού πλέον έχει 129, ενώ τρίτος ακολουθεί ο Μπότας με 93. Στους κατασκευαστές η Mercedes πέρασε ξανά μπροστά με 222 πόντους, αλλά μόνο με 8 βαθμούς διαφορά, αφού η Ferrari... έσωσε πόντους και είναι στους 214. Τρίτη ακολουθεί η Red Bull με 112.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Χάμιλτον Mercedes Νικητής

Μπότας Mercedes +19.783

Ρικιάρντο Red Bull +35.297

Φέτελ Ferrari +35.907

Πέρεζ Force India +40.476

Οκόν Force India +40.716

Ραϊκόνεν Ferrari +58.632

Χούλκενμπεργκ Renault +60.374

Στρολ Williams +1 γύρο

Γκροζάν Haas +1 γύρο

Πάλμερ Renault +1 γύρο

Μάγκνουσεν Haas +1 γύρο

Έρικσον Sauber +1 γύρο

Φαντόρν McLaren +1 γύρο

Βερλάιν Sauber +2 γύροι

Εγκατέλειψαν

Αλόνσο McLaren 66ο γύρο

Κβιάτ Toro Rosso 54ο γύρο

Φερστάπεν Red Bull 10ο γύρο

Μάσα Williams 1ο γύρο

Σάινθ Toro Rosso 1ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Φέτελ 141

Χάμιλτον 129

Μπότας 93

Ραϊκόνεν 73

Ρικιάρντο 67

Φερστάπεν 45

Πέρεζ 44

Οκόν 27

Σάινθ 25

Μάσα 20

Χούλκενμπεργκ 18

Γκροζάν 10

Μάγκνουσεν 5

Βερλάιν 4

Κβιάτ 4

Στρολ 2

Πάλμερ 0

Έρικσον 0

Αλόνσο 0

Τζιοβινάτσι 0

Φαντόρν 0

Μπάτον 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 222

Ferrari 214

Red Bull 112

Force India 71

Toro Rosso 29

Williams 22

Renault 18

Haas 15

Sauber 4

McLaren 0

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!