2η νίκη στη σειρά για τον Ντοβιτσιόζο στην Καταλονία!

Γιώργος Βαρίνος
2η νίκη στη σειρά για τον Ντοβιτσιόζο στην Καταλονία!
Σούπερ νίκη για τον Ντοβιτσιόζο που κάνει το 2 στα 2 στους τελευταίους δύο αγώνες. Στη 2η θέση ο Μάρκεζ και 3ος ο Πεδρόσα. Ο Ρόσι 8ος και ο Βινιάλες μόλις 10ος.

Ήταν ξεκάθαρο πως ο αγώνας θα παιζόταν στα τελευταία λεπτά και στους τελευταίους γύρους, με βάση την συμπεριφορά των ελαστικών. Και έγινε ακριβώς έτσι. Στην αρχή ο Πεδρόσα κατάφερε να στρίψει πρώτος αλλά δεν κατάφερε να κάνει διαφορά και να απομακρυνθεί με αποτέλεσμα τον φτάσουν τόσο ο Λορένθο, ο Μάρκεζ, όσο κι Ντοβιτσιόζο. Σε αυτό το σημείο του αγώνα ο Ρόσι και ο Βινιάλες ταλαιπωρούνταν στις θέσεις 13 και 15 αντίστοιχα. Ο Λορένθο τελικά άρχισε να χάνει θέσεις και να πέφτει μέχρι την 7η θέση! Ο Πεδρόσα πέρασε πρώτος με τον Μάρκεζ και τον Ντοβιτσιόζο να ακολουθούν. Ο Πετρούτσι έκανε κακή εκκίνηση, κόντεψε να ρίξει τον Μάρκεζ -που τον χτύπησε στην προσγείωση του από μια μεγαλοπρεπή σούζα- και τελικά έπεσε 5ος.

Στο μέσο του αγώνα ο Ντοβιτσιόζο πέρασε τον Μάρκεζ και κόλλησε πίσω από τον Πεδρόσα που έδειχνε πως μπορούσε να τον περάσει εύκολα στο τέλος της ευθείας. Για αρκετούς γύρους έμεινε πίσω του, φύλαξε λάστιχο και μόνον 8 γύρους πριν το τέλος ξεκίνησε την επίθεσή του. Τον πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες και άρχισε να απομακρύνεται. Ο Μάρκεζ πέρασε και αυτός και προσπάθησε για λίγο να φτάσει τον Ντοβιτσιόζο που έδειχνε πως είχε πολύ πιο καλό ρυθμό αγώνα. Οι εργοστασιακοί οδηγοί της Yamaha πέρασαν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο με τους οδηγούς της Monster να παλέβουν για θέσεις μέσα στην 6άδα και οι δύο.

Στους τελευταίους γύρους ο Ντοβιτσιόζο έδειχνε άνετος στην πρώτη θέση, ο Μάρκεζ το παράτησε και αρκέστηκε σε μια σίγουρη 2η θέση και ο Πεδρόσα δεν απειλήθηκε στο τέλος από έναν αφηνιασμένο Λορένθο που στο τέλος του αγώνα ζωντάνεψε.

Ο Πετρούτσι και ο Μίλερ έπεσαν, ο Αλέιξ Εσπαργκαρό με Aprilia έσπασε τον κινητήρα του, ενώ οι εργαστασιακές Yamaha δεν έκαναν τίποτε καλύτερο από μια 8η θέση -ο Ρόσι- και μια 10η μόλις ο Βινιάλες.

Ο Ντοβιτσιόζο νικά στη σειρά για 2η φορά, ένα γεγονός που είχε να βιώσει η Ducati από το 2010 με τον Κέισι Στόνερ.

Πλέον το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά με τους Βινιάλες να παραμένει στην κορυφή αλλά με τον Ντοβιτσιόζο να καλπάζει και πλέον να τους χωρίζουν μόλις 7 βαθμοί.

Η συνέχεια θα παιχτεί στο Άσεν με το Γκραν Πρι της Ολλανδίας σε 15 μέρες.

Η τελική κατάταξη του Gran Premi Monster Energy de Catalunya έχει ως εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!