Νίκη βλέπει η Hyundai στην Ιταλία

Πέτρος Πιτσίνης
Νίκη βλέπει η Hyundai στην Ιταλία
Με Πάντον και Νεβίλ στις δύο πρώτες θέσεις, η Hyundai αισιοδοξεί για τη νίκη και το κυνήγι της πρωτιάς στο πρωτάθλημα.

Μετά από 8 ειδικές της σημερινή δεύτερη ημέρα του ράλι Ιταλίας και 9 συνολικά στον αγώνα, ο Πάντον με Hyundai i20 διατηρεί την πρωτοπορία. Μόλις 8,2’’ πίσω του ακολουθεί όμως ο συναθλητής του Νεβίλ, ο οποίος κυνηγά και την πρωτιά στο πρωτάθλημα οδηγών. Ο πρωτοπόρος σε αυτό Οζιέ βρίσκεται αρκετά πίσω, στην 7η θέση, με 41’’ διαφορά.

Η μάχη για την πρωτιά δεν θα είναι όμως εύκολη υπόθεση, καθώς πίσω από τους δύο οδηγούς της κορεατικής ομάδας καραδοκούν οι Τανάκ με το Ford Fiesta της M-Sport και μια ανάσα πίσω του ο Λάτβαλα με το Toyota Yaris.

H ιαπωνική ομάδα είχε κάθε λόγο να αισιοδοξεί μέχρι και την τελευταία ειδική της ημέρας, ωστόσο μια έξοδος του Χάνινεν τον έριξε από την 2η θέση στην 6η.

Τυχερός δεν ήταν σήμερα ούτε και ο Μικ, ο οποίος κατάφερε και τούμπαρε με πολλά το Citroen C3, χάνοντας την πρωτιά που τόσο ήθελε και είχε καταφέρει να κερδίσει έως την 4η ειδική. Μάλιστα δεν θα μπορέσει να εκκινήσει και πάλι αύριο Σάββατο, καθώς διαγνώστηκε ζημιά στο roll cage του αυτοκινήτου και έτσι οι τεχνικοί έφοροι δεν έδωσαν το πράσινο φως για να συνεχίσει.

Η Citroen πηγαίνει από ατυχία σε ατυχία, με τον Μίκελσεν να υποφέρει από τρία σβησίματα του κινητήρα του και τον Μπριν να μένει από κιβώτιο, όταν χτύπησε σε πέτρα μετά από άλμα. Ο τελευταίος όμως θα μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα.

Με τις διαφορές των πέντε πρώτων να είναι ιδιαίτερα μικρές και δύο ακόμα ημέρες να μένουν για την ολοκλήρωση του αγώνα, όλα τα ενδεχόμενα δείχνουν ανοιχτά. Η Hyundai ωστόσο επιδεικνύει πολύ καλή αξιοπιστία και οι οδηγοί της αξιοσημείωτη αυτοσυγκράτηση, με αποτέλεσμα να έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να δει το βάθρο στον τερματισμό.

Ράλι Ιταλίας, κατάταξη μετά την 9η Ε.Δ.

1 Πάντον Hyundai 1h31m02.6s

2 Νεβίλ Hyundai +8.2

3 Τανάκ Ford +9.5

4 Λάτβαλα Toyota +9.8

5 Όστμπεργκ Ford +14.7

6 Χάνινεν Toyota +38.0

7 Οζιέ Ford +41.0

8 Λάπι Toyota +1m05.3

9 Μίκελσεν Citroen +1m57.9

10 Καμιλί Ford R5 +4m08.0

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!