Hyundai και Σόρντο, ταχύτεροι στη Σαρδηνία (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Hyundai και Σόρντο, ταχύτεροι στη Σαρδηνία (vid)
Η διαδρομή του shakedown ανέδειξε ταχύτερο το Ισπανό οδηγό της Hyundai και ακολούθησε ο Βέλγος Νεβίλ με ίδιο αυτοκίνητο.

Την πρώτη τους γεύση στον 7ο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος WRC, στη Σαρδηνία, πήραν σήμερα οι οδηγοί σε μια ειδική διαδρομή 4,15 χιλιομέτρων.

Ταχύτερος αναδείχτηκε ο Ισπανός Σόρντο με το Hyundai i20, με ελάχιστη απόσταση δύο μόλις δέκατων του δευτερολέπτου από τον Νεβίλ, που βρίσκεται δεύτερος στην κατάταξη του πρωταθλήματος.

Ακολούθησαν τα Yaris των Λάτβαλα και Λάπι, ενώ ο Μίκελσεν, που επανήλθε στην κορυφαία κατηγορία με το Citroen C3, πραγματοποίησε πολλά περάσματα σε μια προσπάθεια να εγκλιματιστεί στο αυτοκίνητο που οδηγεί για δεύτερη φορά, μετά τις πρώτες δοκιμές.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Υπενθυμίζουμε ότι ο τρίτος στην κατάταξη του πρωταθλήματος το 2016 με VW Polo WRC Μίκελσεν, είχε μείνει εκτός μπάκετ αυτοκινήτου WRC, με αποτέλεσμα να αγωνίζεται με Skoda Fabia R5 στην κατηγορία WRC2. H Citroen του έδωσε το αυτοκίνητο του Λεφέμπβρ για το ράλι Σαρδηνίας, με στόχο ο Νορβηγός να βοηθήσει τους Γάλλους να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα οδηγών Οζιέ δεν θέλησε να πιέσει, διατηρώντας αλώβητα τα ελαστικά του για τον αγώνα, όπως επίσης και οι Πάντον και Μικ.

Ράλι Σαρδηνίας, κατάταξη shakedown

1. Σόρντο Hyundai i20 2min 31.8sec

2. Νεβίλ Hyundai i20 + 0.2sec

3. Λάτβαλα Toyota Yaris + 1.1sec

4. Λάπι Toyota Yaris + 1.3sec

4 Μίκελσεν Citroën C3 + 1.3sec

6. Πάντον Hyundai i20 + 1.4sec

7. Μικ Citroën C3 + 1.8sec

8. Οζιέ Ford Fiesta + 1.9sec

9. Χάνινεν Toyota Yaris + 2.4sec

10. Όστμπεργκ Ford Fiesta + 3.3sec

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!