Δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα από Honda

Gazzetta team
Δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα από Honda
Δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα ετοιμάζει η Honda, ένα για την αγορά της Κίνας κι ένα για πώληση σε όλο τον κόσμο.

Να ανακτήσει το χαμένο έδαφος από τους αντιπάλους της, όσον αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα, θέλει η Honda. Η ιαπωνική φίρμα έχει θέσει ως στόχο τα 2/3 των πωλήσεών της να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2025 και όλα τα παραπάνω την οδήγησαν στην απόφαση να κατασκευάσει δύο ολοκαίνουρια ηλεκτρικά μοντέλα.

Το ένα θα διατεθεί αποκλειστικά και μόνο για την αγορά της Κίνας, ενώ το άλλο θα είναι διαθέσιμο για πωλήσεις σε όλο τον πλανήτη. Βέβαια, ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρες, με το αφεντικό της Honda, Τακαχίρο Χασίγκο, να τονίζει πως θα πρόκειται για «ένα ελαφρύ πακέτο μπαταρίας υψηλής πυκνότητας, με διαχείριση της θερμότητας και εξέλιξη των λειτουργιών μεταφοράς ενέργειας από και προς το όχημα».

Επίσης, τόνισε ότι η μονάδα ισχύος «θα δώσει τη δυνατότητα για μεγαλύτερη ελευθερία στον σχεδιασμό», ενώ αποκάλυψε ότι η Honda ερευνά και νέα συστήματα ταχείας φόρτισης, ώστε να προσθέσει αυτονομία 150 μίλια (241,4 χιλιόμετρα) για κάθε 15 λεπτά φόρτισης, καθώς και τεχνολογία ασύρματης φόρτισης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι για την επιτάχυνση της εξέλιξης των μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων ο Χασίγκο δημιούργησε τη Μονάδα Εξέλιξης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Electric Vehicle Development Division) τον Οκτώβριο του 2016.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!