Ντοβιτσιόζο: «Δύσκολα θα πάρουμε πρωτάθλημα»

Πέτρος Πιτσίνης
Ντοβιτσιόζο: «Δύσκολα θα πάρουμε πρωτάθλημα»
Παρά την πρωτιά του στο Μουτζέλο και την απόλυτη επικράτηση της Ducati, ο Ιταλός παραμένει προσγειωμένος σχετικά με τις πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Η άνοδος του Ντοβιτσιόζο στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος μετά την εξαιρετική του απόδοση και τη νίκη στο Μουτζέλο, αναζωπύρωσε τις συζητήσεις για μια πιθανή κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Ducati. Η οποία έχει να πετύχει κάτι τέτοιο από το 2007.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Ο Ιταλός αναβάτης όμως, παρά την αισιοδοξία του αποτελέσματος, πατά τα πόδια του γερά στο έδαφος: «Είμαι τόσο ρεαλιστής, που πολλοί με χαρακτηρίζουν αρνητικό. Δεν νομίζω όμως ότι είμαι. Το αποτέλεσμα που πετύχαμε είναι σίγουρα πολύ θετικό, αλλά δεν ήρθε μετά από κάποια σημαντική βελτίωση στη μοτοσικλέτα. Γι΄ αυτό δεν μπορών να πω ότι τώρα διεκδικούμε το πρωτάθλημα».

«Μέχρι στιγμή μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε πολύ καλή θέση σε κάποιους αγώνες, αλλά ο μέσος όρος μας δεν είναι ανάλογος των Yamaha και των Honda. Να είμαστε καλοί και στους 18 αγώνες , αυτό είναι το ζητούμενο».

Όντως η Ducati αντιμετωπίζει πρόβλημα πρόσφυσης στους αγώνες με όχι κορυφαία άσφαλτο και κλειστές προς μεσαίες στροφές. Στο Μουτζέλο, με τη μεγάλη και ελαφρά ανηφορική ευθεία η ισχύς των Ducati αποτέλεσε μεγάλο πλεονέκτημα. Στον επερχόμενο όμως αγώνα της Βαρκελώνης, ο Ντόβι ξέρει ότι οι όροι θα αντιστραφούν και πάλι.

Ο Ιταλός δείχνει να έχει το πάθος και το κίνητρο της νίκης, ωστόσο έχει και κριτήριο, που δεν τον αφήνει να πετάει στα σύννεφα: «Θα το προσπαθήσουμε, αλλά να βρεθούμε στο τέλος του πρωταθλήματος σε θέση ισχύος, το βλέπω πολύ δύσκολο» κατέληξε με τις δηλώσεις του ο Ντοβιτσιόζο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!