«Αφήστε ήσυχο τον Στρολ»
Ο Λανς Στρολ μπήκε στη Formula1 με τα χρήματα του πατέρα του και το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε βαθμό στους έξι πρώτους αγώνες της σεζόν έχει φέρει και την έντονη κριτική. Ο Καναδός μετρά πολλά ατυχήματα, τέσσερις εγκαταλείψεις και καλύτερο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής είναι η 11η θέση στη Ρωσία.
Ωστόσο, στη Williams τον πιστεύουν πολύ, με την Κλερ Γουίλιαμς να τον υπερασπίζεται και να παροτρύνει τον κόσμο να χαλαρώσει και να είναι πιο ευγενικός μαζί του. «Υπάρχει πολλή πίεση στους ώμους του Λανς (Στρολ) και όλοι θυμόμαστε πως ακόμα είναι πολύ νέος. Η μετάβαση από μία junior Formula στη Formula1 είναι τεράστια και κάποιοι το υποτιμούν αυτό», είπε, αρχικά, στο ESPN στο περιθώριο του event για τα 40 χρόνια της ομάδας του Γκρόουβ, που έλαβε χώρα στο Σίλβερστοουν.
Μάλιστα, παρομοίωσε το ντεμπούτο του Στρολ, με αυτά των Σεμπάστιαν Φέτελ, Κίμι Ραϊκόνεν. «Αν δείτε άλλους οδηγούς που είναι τώρα στο άθλημά μας, ο Φέτελ, ο Ραϊκόνεν, όλοι είχαν παρόμοιο ξεκίνημα στις πρώτες τους χρονιές. Οπότε ο κόσμος πρέπει να χαλαρώσει λίγο με τον Λανς και να είναι πιο ευγενικός μαζί του», πρόσθεσε.
Για την ιστορία, πάντως, ο Φέτελ ξεκίνησε τη Formula1 με αρκετές εγκαταλείψεις, με εξαίρεση στα αποτελέσματά του να είναι μία τέταρτη θέση στην Κίνα το 2007, με τον Iceman να έχει παρόμοια αποτελέσματα στο δικό του ντεμπούτο το 2001. Η πρώτη νίκη για τον Γερμανό ήρθε στη δεύτερη χρονιά του (Ιταλία το 2008 με Toro Rosso) και για τον Φινλανδό στην τρίτη σεζόν της καριέρας του (Μαλαισία το 2003 με McLaren).
Έτσι, άνετα θα μπορούσε κανείς να δώσει χρόνο στον Στρολ, ώστε αργά ή γρήγορα να δείξει τι αξίζει. Από εκεί και πέρα, πολλοί μπαίνουν στο... τρυπάκι να συγκρίνουν τους ρούκι με τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος έχει κλέψει τις εντυπώσεις με το... καλημέρα και έγινε πέρυσι ο νεότερος σε ηλικία νικητής στην ιστορία της F1, κάτι που η Κλερ Γουίλιαμς θεωρεί άδικο.
«Όλοι οι ρούκι της Formula1 συγκρίνονται με τον Μαξ (Φερστάπεν) και αυτό δεν είναι δίκαιο. Χρειάζονται έναν χρόνο να εξοικειωθούν με αυτό που κάνουν. Είναι μοναδικό που έχουμε κάποιον στον Μαξ Φερστάπεν σε μία Red Bull. Αυτά τα παιδιά χρειάζονται χρόνο κι εμπειρία». Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Στρολ θα γίνει ο πρώτος Καναδός που θα τρέξει στο Μόντρεαλ το προσεχές Σαββατοκύριακο, μετά τον Ζακ Βιλνέβ το 2006.
Ο γιος του Ζιλ Βιλνέβ, το όνομα του οποίου φέρει η πίστα, έχει έναν τίτλο στο παλμαρέ του, αλλά στον τελευταίο αγώνα μπροστά στους οπαδούς του εγκατέλειψε, όπως έπραξε και σε άλλες 6 περιπτώσεις στην καριέρα του, ενώ δεν έχει κερδίσει ποτέ εκεί, με καλύτερο αποτέλεσμα τη δεύτερη θέση το 1996.
Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!