Μάχη επιβίωσης στο φετινό Seajets Acropolis Rally!

Γιώργος Βαρίνος
Μάχη επιβίωσης στο φετινό Seajets Acropolis Rally!
Ήταν μια κόλαση, ένα πραγματικό survivor για όσους κατάφεραν να γλυτώσουν τις κακοτοπιές και να τερματίσουν σε αυτόν τον τόσο σκληρό αγώνα. Ο Καγιετάν Καγιετάνοβιτς ήταν ο τελικός μεγάλος νικητής που με την νίκη στο Seajets Acropolis Rally φτάνει τις τρεις νίκες στον θεσμό του ERC.

Χρόνια τώρα ο εθνικός μας αγώνας είναι γνωστός για την σκληρότητά του και την διαφορετική προσέγγιση που πρέπει να έχει ένα πλήρωμα για να καταφέρει να τερματίσει και γιατί όχι να διακριθεί. Ο αγώνας μετρά πλέον μόνο στο Ευρωπαϊκό Πρωταθλήμα Ράλλυ το γνωστό ERC αλλά διατηρεί τον χαρακτήρα και τη φιλοσοφία του. Ο πρωταθλητής Καγιετάν Καγιετάνοβιτς ξεκίνησε το Acropolis με ατυχίες και κλαταρισμένα ελαστικά την πρώτη ημέρα, ωστόσο ανέκαμψε και σε συνδυασμό με τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι υπόλοιποι διεκδικητές της νίκης κατάφερε να τερματίσει πρώτος! Άτυχος ήταν ο Νάσερ Αλ Ατίγια που η εμεπιρία του από το Ντακάρ (δύο φορές νικητής του Ράλλυ Ντακάρ) δεν τον βοήθησε στις τόσο σκληρές συνθήκες του εθνικού μας αγώνα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Τυχερός όμως στάθηκε ο Μπρούνο Μαγκαλάες που πίεζε με σκοπό την νίκη αλλά ταλαιπωρήθηκε από τα ηλεκτρικά του Skoda Fabia και τελικά κατάφερε να τερματίσει δεύτερος.

Η 3η θέση όμως παίχτηκε στη τελευταία ειδική ανάμεσα στους Μουράτ Μποστάντσι, Γιώργο Φιλιππίδη και Γκζέγκοζ Γκζεμπ, με τελικό νικητό τον Πολωνό καθώς οι άλλοι δύο είχαν έξοδο στην τελευταία ειδική διαδρομή Ελάτεια των 33 χλμ.!

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Κύπριος Αλέξανδρος Τσουλόφτας με Citroen DS3 R5 ενώ στην 5η θέση της γενικής κατάταξης, αλλά και πρώτος Έλληνας αναδείχτηκε ο Σωκράτης Τσολακίδης. Ο Τσολακίδης θα μπορούσε να είχε ανέβει ακόμα και στο βάθρο αν δεν είχε μια άτυχη στιγμή που του στοίχισε το βάθρο.

Η τελική κατάταξη του αγώνα είναι αυτή:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!