Έγραψε ιστορία ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο που κέρδισε το Ιταλικό GP!

Γιώργος Βαρίνος
Έγραψε ιστορία ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο που κέρδισε το Ιταλικό GP!
Ιστορική νίκη του Αντρέα Ντοβιτσιόζο, έγινε ο πρώτος Ιταλός που κερδίζει το Ιταλικό GP πάνω σε ιταλική Μοτοσυκλέτα! Δεύτερος ο Βινιάλες και 3ος ο εκπληκτικός Ντανίλο Πετρούτσι! Έμεινε από δυνάμεις ο Ρόσι που τερμάτισε 4ος.

Από τα δοκιμαστικά φαινόταν πως η Ducati βρισκόταν σε καλή κατάσταση και ήταν δυνατόν να νικήσει τον αγώνα με έναν από τους εξαιρετικούς οδηγούς της. Και πράγματι από τον 2ο γύρο φάνηκε πως η Ducati είχε αυτό το «κάτι παραπάνω» όταν στην τεράστια ευθεία του Mugello, οι ιταλικές μοτοσυκλέτες κατάφερναν να περνούν 2-2 τους ανταγωνιστές τους. Έτσι άλλωστε έκανε και ο ο τρομερός (στην αρχή) Λορένθο, όταν ήρθε από την 7η θέση και πέρασε πρώτος, εκμεταλλευόμενος την μεγάλη τελική της μοτοσυκλέτας του. Ο Ρόσι που έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή έμεινε στην 2η θέση και ο Βινιάλες πέρασε 3ος. Ωστόσο ήταν τέτοια η φύση του αγώνα με την τεράστια ευθεία που στους 4 πρώτους γύρους συνεχώς άλλαζε η πρώτη θέση και συνεχώς ανέβαιναν οι Ducati ακόμα και των ιδιωτικών ομάδων όπως ο Ντανίλο Πετρούτσι αλλά και ο Άλβαρο Μπαουτίστα που κέρδιζαν συνεχώς θέσεις.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός με επιστροφή, αν ο Σίνγκλετον αναδειχθεί πρώτος σκόρερ (21+).

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο έδειχνε ικανός για την νίκη αλλά το πρωϊ στο ζέσταμα αντιμετώπισε μια κρίση τροφικής δηλητηρίασης που τον έκανε να ολοκληρώσει μόλις έναν γύρο και να περάσει το μεγαλύτεο μέρος του πρωινού στην... τουαλέτα! Προφανώς πέρασε από την clinica mobile και οι γιατροί του έδωσαν μια θεραπεία ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στον αγώνα. Και τι θεραπεία... αφού περίπου στην μέση του αγώνα, πέρασε τον Ρόσι, πέρασε και τον Βινιάλες και δεν μπόρεσε κανείς να τον απειλήσει μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο Βινιάλες έδειχνε δυνατός και κράτησε την 2η θέση από έναν εξαιρετικό σήμερα Ντανίλο Πετρούτσι ενώ ο Ρόσι μάλλον εξαντλήθηκε και έπεσε στην 4η θέση.

Οι Honda αντιμετώπισαν προβλήματα και δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτε καλύτερο από μια 6η θέση με τον Μάρκεζ που δεν μπορούσε καν να περάσει τον Μπαουτίστα που τερμάτισε 5ος, ενώ το αποκορύφωμα της γκαντεμιάς για την Honda, γράφτηκε στον τελευταίο γύρο όταν ο Ντάνι Πεδρόσα έπεσε και παρέσυρε στην πτώση και τον Καλ Κράτσλοου από τις θέσεις 7 και 8.

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο αργά, σταθερά και σιωπηλά σκαρφάλωσε στην 2η θέση του πρωταθλήματος εμπρός από τον Ρόσι και πλέον βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για διεκδικητής του τίτλου. Φυσικά ο Ντόβι έγραψε ιστορία, όντας ο πρώτος Ιταλός που κερδίζει το Ιταλικό GP πάνω σε μια ιταλική μοτοσυκλέτα.

Αυτή είναι η τελική σειρά τερματισμού του αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!