Η πτώση του Βινιάλες στο Μουτζέλο (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Η πτώση του Βινιάλες στο Μουτζέλο (vid)
Δεν του χαρίστηκε τελικά το νέο εμπρός ελαστικό του Ισπανού, που είχε πτώση στη δεύτερη περίοδο δοκιμών του ιταλικού γκραν πρι.

Πρώτος τη τάξει στο φετινό πρωτάθλημα και τρίτος σε χρόνους στο FP1 του ιταλικού γκραν πρι της Ιταλίας σήμερα, Παρασκευή 2 Μαΐου, ο Βινιάλες. Στην επανάληψη όμως των ελεύθερων δοκιμών το μεσημέρι, η υπερβολική αυτοπεποίθηση φαίνεται ότι ήταν αυτή που κόστισε ένα θεαματικό «χάσιμο» του εμπρός τροχού της Yamaha M1 και μια θεαματική πτώση.

Το «κακό» συνέβη στην στροφή Αραμπιάτα 2, που είναι η 9η της πίστας και δεύτερη γρήγορη δεξιά πριν από μια μικρή ευθεία, που οδηγεί σε αλληλουχία δεξιάς – αριστερής.

Όπως φαίνεται και στο video o Βινιάλες βγήκε πολύ ανοιχτά, πάτησε εκτός πίστας τη στιγμή της εισόδου και έχασε το εμπρός μέρος.

Ο Ισπανός είναι καλά στην υγεία του και φυσικά δεν θέλει με τίποτα ανάλογη εξέλιξη στον αγώνα, καθώς μια επικράτηση στο Μουτζέλο θα του δώσει μεγάλη ανάσα στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, την οποία κατέκτησε μετά τη νίκη του στη Γαλλία και την εγκατάλειψη του Ρόσι, που βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω από τον δεύτερο Πεντρόσα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!