Τελευταίο αντίο από 2.000 μοτοσικλετιστές στον Χέιντεν (vid)

Τελευταίο αντίο από 2.000 μοτοσικλετιστές στον Χέιντεν (vid)
Η αγάπη του κόσμου και κυρίως των μοτοσικλετιστών πλημμύρισε το Ουένσμπορο του Κεντάκι, στις ΗΠΑ, στην κηδεία του αδικοχαμένου πρωταθλητή του Moto GP Νίκι Χέιντεν.

Περισσότεροι από 2.000 μοτοσικλετιστές μαζί με πλήθος κόσμου, συνόδεψε το λαοφιλή οδηγό αγώνων και πρωταθλητή του Moto GP το 2006, τον Αμερικανό Νίκι Χέιντεν.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στη γενέτειρά του στην πόληη Ουένσμπορο του Κεντάκι. Όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν για τον πιο αγαπητό αναβάτη τόσο στο Moto GP, όσο και στο WSBK που συμμετείχε τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Νίκι Χέιντεν τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, όταν κατά τη διάρκεια προπόνησης με ποδήλατο, στο Ρίμινι της Ιταλίας, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο σε επαρχιακή οδό. Το ατύχημα συνέβη την Τετάρτη 17 Μαΐου και ο Kentucky Kid όπως ήταν το προσωνύμιο του στους αγώνες, απεβίωσε τη Δευτέρα στις 22 Μαΐου. Τα βαριά τραύματα στο κεφάλι τον είχαν καταστήσει κλινικά νεκρό, με αποτέλεσμα η οικογένειά του να αποφασίσει την αποσύνδεση από τα μηχανήματα που τον κράταγαν στη ζωή.

Την ίδια στιγμή, όπως ήταν άλλωστε και η επιθυμία του, τα όργανά του δωρίστηκαν σε συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη μεταμόσχευσης, δίνοντας ελπίδα και ζωή.

Ο μόλις 35 ετών Χέιντεν ήταν, εκτός από κορυφαίος αναβάτης, εξαιρετικά αγαπητός τόσο στον κοινό, όσο και στους συναθλητές του. Αυτό φάνηκε και κατά την εξόδιο ακολουθία του, όπου χιλιάδες συμπολίτες του βρέθηκαν για το στερνό αντίο στον «δικό τους» πρωταθλητή και φυσικά όλοι είχαν τα καλύτερα λόγια να πουν. Καλές βόλτες εκεί ψηλά Νίκι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!