Εναρμόνιση προγραμμάτων μεταξύ Formula1, Formula E, WEC

Gazzetta team
Εναρμόνιση προγραμμάτων μεταξύ Formula1, Formula E, WEC
Οι επικεφαλής των τριών σπορ συναντήθηκαν με τη FIA και συζήτησαν το ενδεχόμενο να εναρμονιστούν καλύτερα τα αγωνιστικά προγράμματα αυτών.

H Formula1, η Formula E και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) είναι αυτή τη στιγμή τα πιο δημοφιλή μηχανοκίνητα σπορ, καθώς συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μερίδιο των οπαδών και των τηλεθεατών. Όμως, μερικοί αγώνες συμπίπτουν και το κοινό... διχάζεται, πρόβλημα που θέλει να λύσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου σε συνεργασία με τα τρία αφεντικά.

Έτσι, ο Ζαν Τοντ συναντήθηκε με τους Ρος Μπρον (εκπροσώπησε εκείνος την F1 και όχι ο Τσέις Κάρεϊ), Αλεχάντρο Αγκάγκ και Ζεράρ Νεβό. Τα τρία αφεντικά και ο πρόεδρος της FIA συμφώνησαν το ενδεχόμενο να εναρμονιστούν καλύτερα τα καλεντάρια των τριών πρωταθλημάτων, ώστε να μη συμπίπτουν αγώνες μεταξύ τους.

Κάτι που βοηθάει και τους οδηγούς, αφού δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που παράλληλα με τη Formula1 και τη Formula E συμμετέχουν και στις 24 Ώρες του Λε Μαν (βλ. Νίκο Χούλκενμπεργκ). «Μία σημαντική και εύφορη συνάντηση έλαβε χώρα χθες στο Μονακό για να συζητήσουμε την εναρμόνιση των αγωνιστικών προγραμμάτων στο μέλλον.

Ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, και ο γενικός γραμματέας της FIA για τα σπορ, Πίτερ Μπάιερ, καλωσόρισαν τον διυθύνοντα σύμβουλο για τα μηχανοκίνητα σπορ στη Formula1, Ρος Μπρον, το αφεντικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, Ζεράρ Νεβό, και το αφεντικό της Formula E, Αλεχάντρο Αγκάγκ.

Μετά τις συζητήσεις για τα τωρινά καλεντάρια, το γκρουπ συμφώνησε να δουλέψει προς μία καλύτερη κατεύθυνση των προγραμμάτων όλων των πρωταθλημάτων τις επόμενες σεζόν», ανέφερε η ανακοίνωση της FIA. Βέβαια, υπάρχει και το Rallycross, όπου συμμετέχουν μεγάλα ονόματα (Πέτερ Σόλμπεργκ, Κεν Μπλοκ, Σεμπαστιάν Λεμπ) και το οποίο προσφέρει θέαμα, όμως για την ώρα φαίνεται πως η Ομοσπονδία το αφήνει στο... περιθώριο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!