Ποιος ιδρυτής εταιρείας αγωνιστικών αυτοκινήτων έφυγε από τη ζωή;

Gazzetta team
Ποιος ιδρυτής εταιρείας αγωνιστικών αυτοκινήτων έφυγε από τη ζωή;
Ο ιδρυτής της Lola, Έρικ Μπρόντλεϊ, που ενεπλάκη και στη Formula1, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Μαζί με τους Κόλιν Τσάπμαν, Τζον Κούπερ και Άρθουρ Μάλοκ, ο Έρικ Μπρόντλεϊ ήταν ο υπεύθυνος για τις πρωτοποριακές μέρες πρώιμης άνθησης της βιομηχανίας κατασκευής αγωνιστικών αυτοκινήτων στη Βρετανία. Ο ίδιος ίδρυσε τη Lola το 1958 και οι προαναφερθέντες κύριοι φρόντισαν για μία ποικιλία αξιόλογων μοντέλων της εταιρείας.

Μάλιστα, ενεπλάκη και στη Formula1, ενώ η φίρμα του ήταν παρούσε και σε μία πληθώρα άλλων μηχανοκίνητων σπορ, είτε προμηθεύοντας σασί, είτε άλλα τεχνολογικά μέρη. Σε αυτά συμπεριλήφθηκαν, μεταξύ άλλων, η Formula2, η Formula 3000, το A1GP, η Formula3 και το WRC.

Η εμπλοκή στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού σταμάτησε το 1997 και επιδιώχθηκε η επιστροφή το 2010, όμως απορρίφθηκε το πρότζεκτ, όταν έμεινε εκτός της λίστας με τις ομάδες που θα λάμβαναν μέρος εκείνη τη χρονιά. Τελικά, η λειτουργία της σταμάτησε το 2012 και 5 χρόνια αργότερα ο Μπρόντλεϊ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Τέλος, να σημειωθεί ότι με τα σασί της Lola οι Μάριο Αντρέτι, Μπόμπι Ράχαλ, Αλ Ούνσερ Τζούνιορ, Κριστιάνο ντα Μάτα, Νάιτζελ Μάνσελ, Πολ Τρέισι και Μάικλ Αντρέτι κατέκτησαν τους τίτλους σε CART και ChamCar, ενώ ο Άρι Λουγέντικ πανηγύρισε την τρίτη νίκη του στο Indy 500.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!