Mercedes και Sony δημιουργούν το cartop

Mercedes και Sony δημιουργούν το cartop
Ένα laptop με γονίδια αυτοκινήτου θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν, σε περιορισμένο αριθμό, οι Ιάπωνες λάτρεις της Mercedes.

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να παρουσιάζονται ηλεκτρονικές συσκευές με λογότυπα αυτοκινήτων, το συγκεκριμένο όμως laptop που παρουσίασε η Sony με την Mercedes έχει κάποια χαρακτηριστικά που το καθιστούν πολύ ιδιαίτερο.

Κατ’ αρχάς, ο αριθμός των αντιτύπων του είναι ιδιαίτερα περιορισμένος, ακόμα και με τα μέτρα των πολυτελών ή σπορ αυτοκινήτων. Μόλις 100 θα διατεθούν στην αγορά, με αποτέλεσμα να καταστούν αμέσως συλλεκτικά.

Το laptop της Sony με τα διακριτικά της Merc θα διατίθεται μόνο στην ιαπωνική αγορά και στο εξωτερικό περίβλημα της οθόνης θα υπάρχει η αναπαράσταση είτε του πρωτότυπου Vision Tokyo Concept, για τους λάτρεις της τεχνολογίας αιχμής, είτε της κλασικής 300SL για τους λάτρεις των vintage αυτοκινήτων.

Μεγάλα σήματα της γερμανικής μάρκας θα κοσμούν το πάνελ του, ενώ με την εκκίνηση του λειτουργικού θα ακούγεται μαρσάρισμα κινητήρα.

Το συλλεκτικό laptop βασίζεται στη σειρά Z της Sony και έχει πολύ προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως επεξεργαστή i7 ή i5 της Intel, 256 GB – 1TB σκληρό δίσκο τεχνολογίας SSD, 8 -16 GB RAM και εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα Windows 10. Η διαγώνιος της οθόνης αφής IPS που διαθέτει είναι 13,3 ίντσες.

Η τιμή του θα είναι φυσικά τσιμπημένη όχι όμως εξωφρενική. Το μοντέλο με τον κορυφαίο επεξεργαστή i7 θα κοστίζει περίπου 2.400€, ενώ αυτό με τον μικρότερο i5 περίπου 2.100€. Είναι σίγουρο πως, όποιος έχει τη δυνατότητα να βάλει στο χέρι έναν, θα τον μοσχοπουλήσει στη συνέχεια σε αγορές όπου δεν διατίθεται. Στοίχημα;

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!