Πώς γιόρτασαν οι Τούρκοι της άλωση της Πόλης; (vid)

Πώς γιόρτασαν οι Τούρκοι της άλωση της Πόλης; (vid)
Μνημείο ανοησίας αποτελεί η ιδέα «παρέλασης» 1.453 φορτηγών, για την κατάρριψη ρεκόρ… Γκίνες και τη σύνδεση του γεγονότος με την πτώση της Κωνσταντινούπολης.

Η ιδέα να συγκεντρωθούν 1.453 φορτηγά την 29η Μαΐου σε αεροδιάδρομο για να «σπάσει» το ρεκόρ της μεγαλύτερης φάλαγγας που έχει ποτέ δημιουργηθεί, σύμφωνα με τον οργανισμό πιστοποίησης ρεκόρ Γκίνες, ανήκει στην κοινοπραξία κατασκευής του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης. Και συνδέεται με τον εορτασμό, εκ μέρους των Τούρκων, της άλωσης της Πόλης, την ίδια ημέρα πριν από 564 χρόνια.

Η οργάνωση μιας τέτοιου τύπου εκδήλωσης προκαλεί θυμηδία και έκπληξη, για τον τρόπο που οι γείτονες αντιλαμβάνονται την ιστορική βαρύτητα ενός γεγονότος με παγκόσμιες διαστάσεις. Και έρχεται ως συνέχεια μιας ακόμα μεγαλειώδους ανοησίας, της απόφασης του Ερντογάν να μην ονομάζονται τα γήπεδα της Τουρκίας «Arena» αλλά «Stadium», γιατί η λέξη αρένα παραπέμπει στη βία…

Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη ωστόσο προκαλούν οι δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της κοινοπραξίας κατασκευής του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης και «νονού» της θλιβερής αυτής ιδέας: «Σήμερα, όλοι οι εργαζόμενοι της κοινοπραξίας μας (IGA), έφεραν εις πέρας ένα δύσκολο εγχείρημα στη μνήμη της άλωσης της Πόλης, την 29η Μαΐου 1453. Είμαστε ένα έθνος που έχουμε αποδείξει τι μπορούμε να πετύχουμε ενωμένοι, όπως στην περίπτωση της άλωσης». Το ρεκόρ επετεύχθη, η τρικυμία εν κρανίω όμως δεν αποφεύχθηκε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!